2023-11-11 15:44:05
Φωτογραφία για Ειδικοί δίνουν λύσεις για το πως θα φτιάξετε πιο «ισχυρά» passwords

 



Αυτή η εφευρετική προσέγγιση στην ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο για να μείνετε ένα βήμα μπροστά από τις πιθανές απειλές στον ψηφιακό χώρο, προσθέτοντας παράλληλα μια πινελιά εξατομίκευσης.



Ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας έριξε φως σε μια αντισυμβατική αλλά αποτελεσματική μέθοδο για να ενισχύσετε την ισχύ των κωδικών σας, χρησιμοποιώντας emojis. Ενώ τα emojis θεωρούνται συνήθως ως παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά σύμβολα στον ψηφιακό κόσμο, μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν διπλό σκοπό όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης.

Ο Stan Kaminsky, ειδικός σε θέματα ασφάλειας εξήγησε ότι σε έναν υπολογιστή, τα emojis αντιμετωπίζονται ως σύμβολα

. Όταν συνδυάζονται με γράμματα και αριθμούς, μπορούν να οχυρώσουν τον κωδικό πρόσβασής σας έναντι πιθανών εισβολέων. Ο Kaminsky υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσέγγισης, δηλώνοντας: «Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν».



Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Αυτό που κάνει τα emojis να ξεχωρίζουν είναι η τεράστια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Υπάρχουν πάνω από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνοντας έστω και ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας, αναγκάζετε τους χάκερ να εξετάσουν περίπου 3.700 πιθανές παραλλαγές για κάθε σύμβολο.

Στην πράξη, ένας κωδικός πρόσβασης που περιέχει πέντε emojis είναι εξίσου ασφαλής με έναν παραδοσιακό κωδικό με εννέα χαρακτήρες, σύμφωνα με τον Kaminsky. Ομοίως, επτά emojis μπορούν να εξομοιωθούν με μια φράση πρόσβασης με 13 κανονικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, τα emojis μπορούν συχνά να είναι πιο αξιομνημόνευτα από έναν πολύπλοκο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ