2023-11-11 16:24:30
Φωτογραφία για Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να κόψεις τα αναψυκτικά σε εστιατόρια
Η έξοδος για δείπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, να συνδεθείς με φίλους και οικογένεια και, φυσικά, να γλυτώσεις τον κόπο να μαγειρέψεις στο σπίτι. Ωστόσο, εάν παρακολουθείς το βάρος ή τη γενική υγεία σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ένα γεύμα εκτός σπιτιού στο σώμα σου.

Ενώ μπορεί να είναι προφανές πως θα πρέπει να αποφύγεις τα παχυντικά ορεκτικά και τα λιπαρά μπιφτέκια, θα πρέπει παράλληλα να εξετάσεις τι αναψυκτικό επιλέγεις να πιεις.

Όπως αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες, που παρουσιάζει το The Issue, η σόδα κρύβει ορισμένους κινδύνους για την υγεία.

Τα αναψυκτικά περιέχουν πολύ ζάχαρη

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πόσο κακή μπορεί να είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα περισσότερα αναψυκτικά για τον οργανισμό μας. Από την άποψη της διατροφής, τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν περίσσεια σιροπιού καλαμποκιού που θα μετατραπεί απευθείας σε λίπος στο σώμα μας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με την επιστήμη.


Και όλη αυτή η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία στο μέλλον. Η υπερβολική ζάχαρη θα οδηγήσει σε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και πολλά άλλα.

Βέβαια, αν νομίζεις ότι η λύση είναι απλά να παραγγείλεις μια σόδα διαίτης, αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια. Όπως αποδεικνύεται, ακόμη και τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να μην είναι εντελώς απαλλαγμένα από ζάχαρη.

Μπορεί το μηχάνημα να μην είναι καθαρό

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μηχανές σόδας δεν καθαρίζονται τακτικά και εκείνοι που τις χειρίζονται δεν πλένουν πάντα τα χέρια τους. Πες ότι δεν είναι έτσι! Όταν οι υπάλληλοι χειρίζονται το μηχάνημα με τα άπλυτα χέρια τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση βακτηρίων.

Αυτό δεν είναι μόνο ανησυχητικό, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Επειδή συμβαίνει τόσο συχνά, οι λοιμώξεις από βακτήρια έχουν γίνει κοινές κι έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω λοιμώξεις που μπορεί να είναι ανθεκτικές στα κοινά αντιβιοτικά.

Μπορείς λοιπόν να προτιμάς ένα νεράκι το οποίο ενυδατώνει και βοηθά με την πέψη. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ