2023-11-18 08:42:16
Φωτογραφία για Το Ai Pin της Humane υπόσχεται ένα ambient computing μέλλον

 



Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα φορητή συσκευή που στόχο έχει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μέσω φωνητικού ελέγχου και προβολών στην παλάμη, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε συνεχώς την οθόνη ενός smartphone. Το συμπαγές gadget συνδέεται μαγνητικά με τα ρούχα και συλλέγει δεδομένα μέσω της κάμερας, του μικροφώνου και των διαφόρων αισθητήρων του που ενσωματώνει.

Στον πυρήνα του Pin βρίσκεται ένας επεξεργαστής της Qualcomm που εκτελεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Cosmos OS το οποίο έχει αναπτύξει η Humane. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να κατανοεί τις ανάγκες και τα συμφραζόμενα του χρήστη, ώστε να εμφανίζει άμεσα σχετικές πληροφορίες ή εμπειρίες, χωρίς να απαιτεί από τον χρήστη να κατεβάσει εφαρμογές.



Η Humane συνεργάζεται με τους ηγέτες της βιομηχανίας Microsoft και OpenAI για να αποκτήσει πρόσβαση σε ισχυρές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

. To ΑΙ Pin στη συνέχεια τις αξιοποιεί για να επιτρέψει απρόσκοπτες φωνητικές αλληλεπιδράσεις, μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης και πολλά άλλα.

Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό της AI Pin είναι η οθόνη Laser Ink Display, η οποία προβάλλει κείμενο, κλήσεις και άλλες πληροφορίες στην παλάμη του χρήστη όταν ενεργοποιείται η συσκευή. Αυτό το καινοτόμο σύστημα προβολής στοχεύει στην παράδοση ειδοποιήσεων και μηνυμάτων χωρίς ο χρήστης να  χρειάζεται να κοιτάξει κάποια οθόνη.

Το Pin ελέγχεται κυρίως μέσω φωνητικών εντολών, με το "Catch Me Up" να είναι η φράση αφύπνισης για να ενεργοποιήσει τον AI βοηθό. Διαθέτει επίσης ένα touchpad και ανταποκρίνεται σε χειρονομίες. Ο ήχος παρέχεται μέσω ενός ενσωματωμένου ηχείου "personic" ή ακουστικών Bluetooth που είναι συνδεδεμένα με τη συσκευή.

Σχεδιασμένο για να μην έχει οθόνη, το Pin επιτρέπει την πρόσβαση σε υπηρεσίες και πληροφορίες AI καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να βγάλετε το smartphone από την τσέπη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε ενημέρωση για τον καιρό, να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής ή να έχετε μια επισκόπηση των μη αναγνωσμένων email η γραπτών μηνυμάτων.

Η Humane υπογραμμίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής του Pin, όπως τα ορατά ενδεικτικά λαμπάκια όταν οι αισθητήρες είναι ενεργοί ενώ υπάρχει και ένας φυσικός διακόπτης για την απενεργοποίησή τους. Η συσκευή δεν περιμένει να ακούσει λέξεις αφύπνισης όταν δεν χρησιμοποιείται και απαιτεί την ενεργοποίηση του χρήστη.

Η startup τονίζει επίσης τη φορητότητα του gadget ενώ ως καρφίτσα μπορεί να φορεθεί διακριτικά σε διάφορα στυλ. Ο μαγνητικός σχεδιασμός δύο τεμαχίων του επιτρέπει την εναλλαγή των μπαταριών εν κινήσει για απεριόριστη ισχύ. 

Οι έλεγχοι στη συσκευή είναι ελάχιστοι, αλλά η διαδικτυακή πλατφόρμα Humane.center επιτρέπει την εξατομίκευση της εμπειρίας και τη διαχείριση δεδομένων, κυρίως με τις φωτογραφίες που λαμβάνονται από την κάμερα του Pin. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις στις προτιμήσεις τους μέσω του συγκεκριμένου κέντρου ελέγχου. 

Πάντως αν και οι τεχνικές προδιαγραφές είναι περιορισμένες μέχρι στιγμής, η Humane υπόσχεται ότι το Pin των 699 δολαρίων θα αποκτήσει δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Καθώς οι υπηρεσίες AI εξελίσσονται, η ποικιλία των πιθανών χρήσεων θα πρέπει να διευρυνθεί.

Η αρχική εστίαση φαίνεται να είναι η βολική πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπειρίες, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό φωνής, προβολή στην παλάμη, gestures και τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό επιτρέπει τη γρήγορη αλληλεπίδραση χωρίς το χειρισμό ενός smartphone.

Οι πρώτοι συνεργάτες της εταιρείας, όπως η υπηρεσία streaming μουσικής, Tidal, υποδηλώνουν τις μελλοντικές δυνατότητες του Pin. Η πρόσβαση χωρίς χέρια θα μπορούσε να βελτιώσει δραστηριότητες όπως η γυμναστική, η οδήγηση, το μαγείρεμα ή άλλες καταστάσεις όπου η ματιά στην οθόνη του τηλεφώνου δεν είναι πάντα ιδανική.



Φυσικά, το επίπεδο υιοθέτησης ενός τόσο άγνωστου και εξειδικευμένου προϊόντος παραμένει αβέβαιο όμως η μοναδική προσέγγιση του AI Pin δείχνει ένα όραμα για το πώς οι φορητές συσκευές θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τη βοήθεια από την τεχνητή νοημοσύνη, βάζοντας τα smartphones σε δεύτερη μοίρα.

Εάν ο απρόσκοπτος φωνητικός έλεγχος και οι οπτικές ειδοποιήσεις παλάμης λειτουργούν καλά, το Pin θα μπορούσε σίγουρα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις συσκευές. Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από την τελειοποίηση της εμπειρίας και την απόδειξη της πρακτικής καθημερινής χρησιμότητας. Πάντως το κόστος ($699), η περιορισμένη διαθεσιμότητά του (μόνο στις Η.Π.Α) αλλά και η αναγκαία μηνιαία συνδρομή των $24 για τη λειτουργία του, σίγουρα δεν θα κάνουν εύκολη την πορεία του στην αγορά. insomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ