2023-11-23 08:55:04
Φωτογραφία για Πρόταση βόμβα του Ατζούν Ιλιτζαλί στον ΣΚΑΪ - Τι ζήτησε;



Σε φάση έντονου προβληματισμού για τη στρατηγική προγράμματος που θα χαράξει τους επόμενους μήνες αλλά και την προσεχή σεζόν μπαίνει ο ΣΚΑΪ, ενώ στο τραπέζι πέφτουν και ρηξικέλευθες προτάσεις, που, αν προχωρήσουν, θα αποτελέσουν τομή στην πορεία του τηλεοπτικού σταθμού. Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει πρόταση-βόμβα από τον Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας μας και να επενδύσει στην ελληνική αγορά, κατεβάζοντας πρόταση τύπου Κοκλώνη – Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, στόχος του Ατζ. Ιλιτζαλί είναι να επενδύσει στον ΣΚΑΪ εξαγοράζοντας ποσοστό του καναλιού ή να αγοράσει τη ζώνη-φιλέτο του σταθμού. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του Τούρκου παραγωγού είναι να αναλάβει ολόκληρη την prime time και να επινοικιάσει 21 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή τις τρεις ώρες της prime time (21:00-24:00) επί επτά ημέρες, τις οποίες θα «γεμίσει» με δικές του παραγωγές, με στόχο να πάρει ποσοστό επί των διαφημιστικών εσόδων του καναλιού.



Το σενάριο της μετοχικής εισόδου του Ιλιτζαλί στον ΣΚΑΪ για την ώρα φέρεται να απορρίπτεται από την πλευρά της ιδιοκτησίας του σταθμού, ενώ η παραχώρηση της prime time συζητείται υπό όρους. Ο ΣΚΑΪ δεν επιθυμεί να εμπλέξει εξωτερικό παράγοντα στη διαχείριση των διαφημιστικών εσόδων του. Ενας τρόπος που θα μπορούσε να λειτουργήσει η πρόταση Ιλιτζαλί είναι να συμφωνηθεί ένα ετήσιο μίνιμουμ ποσό για το κόστος προγράμματος της prime time που θα αναλάβει η AcunMedya και επ’ αυτού να μπει ρήτρα τηλεθέασης. Αν, δηλαδή, οι προγραμματικές επιλογές για την prime time φέρουν υψηλά ποσοστά, να αυξάνεται αναλογικά και η αμοιβή του Τούρκου παραγωγού. Οι διαπραγματεύσεις του ΣΚΑΪ με τον Ατζ. Ιλιτζαλί βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στόχος είναι να καταλήξουν τις επόμενες εβδομάδες ενόψει έναρξης του 2024.



Μετάθεση το… καλοκαίρι για τους «Πανθέους»;

Και ενώ ο Τούρκος παραγωγός κάνει σχέδια «κατάληψης» της prime time, συνεχίζεται ο προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για το πώς θα αντιμετωπίσει τις χαμηλές επιδόσεις της σειράς «Oι Πανθέοι». Η συμφωνία του καναλιού με την JK Productions για τη σειρά εποχής περιλαμβάνει 140 επεισόδια και ισχυρές ρήτρες, επομένως δεν τίθεται θέμα πρόωρης ολοκλήρωσης. Το σενάριο που φέρεται να εξετάζεται είναι αυτό της μετάθεσης της προβολής.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του ΣΚΑΪ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι «Πανθέοι» να βγουν προσωρινά από το πρόγραμμα του σταθμού στις αρχές Ιανουαρίου -όταν θα ξεκινήσει το «Survivor»- και η μετάδοσή τους να μετατεθεί το… καλοκαίρι. Αφού δεν μπορούν να μειώσουν τα επεισόδια, μπορούν να αλλάξουν την περίοδο μετάδοσης, σκέφτονται κάποιοι στον ΣΚΑΪ, χωρίς, ωστόσο, ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ