2023-11-24 08:24:44
Φωτογραφία για Apple, με το ζόρι sms σε Android στο iPhone το 2024

 



Σύμφωνα με άρθρο του 9to5Mac, η Apple δηλώνει ότι το 2024 το iPhone θα προσθέσει υποστήριξη για μηνύματα RCS, το νεότερο πρότυπο που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα Android smartphones. 

"Αργότερα το επόμενο έτος, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται επί του παρόντος από την GSM Association", δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple, Jacqueline Roy σε δήλωση που μοιράστηκε επίσης με το The Verge. "Πιστεύουμε ότι το καθολικό RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία μηνυμάτων για τους χρήστες Apple".

Η υιοθέτηση του RCS από το iPhone θα μπορούσε να επιτρέψει μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία θα μοιράζεται ένας Android χρήστης με κάποιον που διαθέτει iPhone κατά την αποστολή ενός μηνύματος. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η υποστήριξη κρυπτογράφησης, αναφορές ανάγνωσης, ενδείξεης πληκτρολόγησης, αποστολή εικόνων και βίντεο υψηλής ανάλυσης και πολλά άλλα. Η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται τοποθεσίες σε μηνύματα κειμένου ενώ τα μηνύματα RCS θα έχουν πράσινο χρώμα, όπως είναι τώρα τα SMS μηνύματα, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο 9to5Mac.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργεί το RCS messaging στα iPhone, όμως το 9to5Mac αναφέρει ότι "η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η Apple ανοίγει το iMessage σε άλλες πλατφόρμες". Το RCS έρχεται να αντικαταστήσει τα παλαιολιθικά SMS και MMS ενώ "θα υπάρχει ξεχωριστά από το iMessage όταν είναι διαθέσιμο". 

Η αλλαγή έρχεται πιθανότατα ως απάντηση στην κανονιστική πίεση από την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαιτεί από μεγάλες εταιρείες,όπως η Apple, να καθιστούν τις υπηρεσίες τους διαλειτουργικές με άλλες πλατφόρμες. Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε έρευνα για το iMessage για να καθορίσει εάν θα πρέπει να θεωρηθεί βασική υπηρεσία πλατφόρμας. Ωστόσο, η Apple φέρεται να υποστήριξε ότι το iMessage δεν είναι αρκετά δημοφιλές στην Ευρώπη για να ισχύουν οι κανόνες και σχεδιάζει να καταθέσει έφεση κατά της κυβερνητικής ρύθμισης του App Store.

Εταιρείες όπως η Google και η Samsung έχουν πιέσει επί μακρόν την Apple να προσθέσει υποστήριξη για το RCS με εντυπωσιακές διαφημιστικές εκστρατείες και βίντεο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπήπου υποστηρίζει ότι το iMessage θα πρέπει να θεωρηθεί βασική υπηρεσία πλατφόρμας βάσει της DMA. Ακόμη και η Nothing, η εταιρεία τηλεφώνων που ανήκει στον συνιδρυτή της OnePlus, Carl Pei, αποφάσισε να χτυπήσει την Apple φέρνοντας μηνύματα στυλ iMessage στα τηλέφωνα Android. 

«Όλοι θα έπρεπε να έχουν ασφαλή και σύγχρονα μηνύματα χωρίς να ανησυχούν σε τι είδους τηλέφωνο στέλνουν μηνύματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google, Hiroshi Lockheimer, στο X (πρώην Twitter). «Είμαι τόσο χαρούμενος που βλέπω την Apple να εντάσσεται στη συνεχιζόμενη δουλειά μας με την GSMA σχετικά με το RCS για να γίνουν τα μηνύματα καλύτερα για όλους!»

Η Apple μπορεί να μην προχωρά στην ενέργεια αυτή από δική της θέληση, αλλά η προσθήκη του RCS είναι μια περισσότερο από μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για οποιονδήποτε έχει να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα της αποστολής μηνυμάτων μεταξύ iPhone και Android smartphone, όπως η αποστολή βίντεο χαμηλής ποιότητας και η έλλειψη κρυπτογράφησης SMS. Πριν μόλις 1 χρόνο, σε σχετική ερώτηση γιατί η  Apple δεν προσθέτει υποστήριξη RCS στο iPhone, ο CEO της εταιρείας, Tim Cook απάντησε «Για την ώρα δεν βλέπω τους χρήστες μας να ζητούν να δώσουμε πολλή ενέργεια σε αυτό το θέμα».



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ