2023-11-25 16:22:47
Φωτογραφία για Νέα ζωή για τα Windows 10 – Ανακοινώθηκε σπουδαία ενημέρωση

 



Μόλις τον Απρίλιο η Microsoft είχε ανακοινώσει πως το τέλος των Windows 10 βρίσκεται στον ορίζοντα, αφού τότε σκόπευε να σταματήσει να ετοιμάζει και να κυκλοφορεί ενημερώσεις που θα προσθέτουν νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα. Τελικά, ο αμερικανικός κολοσσός άλλαξε γνώμη και θα κάνει μια εξαίρεση, φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό των Windows 11 και στην προηγούμενη έκδοση.



Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Windows Copilot θα γίνει backport από τα Windows 11 στα Windows 10. Αρχικά η Microsoft θα δοκιμάσει την ενσωμάτωση μέσα από το Preview πρόγραμμά της, επισημαίνοντας πως η λειτουργία θα έρθει πρώτα στην Αμερική και στην Ασία, με άλλες χώρα να παίρνουν μετά σειρά. Στην σχετική ανακοίνωση στο blog της, η εταιρία αναφέρει:

«Ακούμε πολύ καλά σχόλια για το Copilot στα Windows και θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την πολύτιμη τεχνολογία σε περισσότερους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, επανεξετάζουμε την προσέγγισή μας για τα Windows 10 και θα κάνουμε πρόσθετες επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να αποκομίσουν τη μέγιστη δυνατή αξία από τον Windows υπολογιστή τους, συμπεριλαμβανομένου του Copilot για τα Windows».



Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute



Σε περίπτωση που θέλετε ένα σύντομο φρεσκάρισμα, το Windows Copilot είναι μια βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί όπως το Bing Chat, αλλά είναι ενσωματωμένη απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Ειδικότερα, το Copilot θα εμφανίζεται ως πλαϊνή μπάρα στη δεξιά πλευρά της οθόνης, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάζουν με μια περιγραφή τις ρυθμίσεις του υπολογιστή τους, να ξεκινούν εφαρμογές ή ακόμη και να κάνουν άλλες γενικές ερωτήσεις.

Το Copilot μπορεί να κάνει ότι και το ChatGPT, όπως για παράδειγμα σύνθεση κειμένου, e-mails και περιλήψεις, ενώ μπορεί να χειριστεί και προγράμματά σας. Αν του ζητήσετε να παίξει μουσική για να συγκεντρωθείτε, θα ανοίξει το Spotify και θα βάλει αντίστοιχη playlist. Παράλληλα, μπορεί μέχρι και να σας βοηθήσει με τη δημιουργία περιεχομένου, αφού η AI μπορεί να κάνει upscale φωτογραφίες σας, να σβήσει το background τους, να τις κάνει resize ή να αλλάξει τη φωτεινότητά τους, μέχρι και να σας φτιάξει βίντεο χρησιμοποιώντας προγράμματα της Adobe.



Ειδικά για το Copilot έχει προστεθεί η νέα συντόμευση Windows Key + C.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft για τα Windows 10 από τότε που τα Windows 11 τα αντικατέστησαν στα τέλη του 2021. Ωστόσο, η εξαίρεση αυτή δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με το ευρύτερο χρονοδιάγραμμα υποστήριξης του λειτουργικού. Η έκδοση 22H2 θα παραμείνει η τελευταία σημαντική ενημέρωση, ενώ οι ενημερώσεις ασφαλείας πρόκειται να σταματήσουν οριστικά στις 14 Οκτωβρίου 2025, δηλαδή σε λιγότερο από δύο χρόνια από σήμερα.

Πηγή: unboxholics.com



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ