2023-11-28 10:51:46
Φωτογραφία για Tο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άνθρωπο της γρίπης των χοίρων. Tι συμπτώματα εμφάνισε
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας καθώς για πρώτη φορά εντοπίστηκε σε άνθρωπο στέλεχος ιού που είναι παρόμοιο με την γρίπη των χοίρων.

Σύμφωνα με το Sky News, ο ασθενής «μηδέν» κατοικεί στο Βόρειο Γιορκσάιρ και επισκέφθηκε γιατρό διαμαρτυρόμενος για αναπνευστικά προβλήματα. Στο πλαίσιο τυπικών εξετάσεων, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού.

Η Meera Chand, Διευθύντρια Περιστατικών στο UKHSA (Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου) δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύουμε αυτόν τον ιό σε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και είναι παρόμοιος με ιούς που έχουν εντοπιστεί σε χοίρους».

«Σε αυτή την περίπτωση παρέχουμε εξειδικευμένες κτηνιατρικές και επιστημονικές γνώσεις για να υποστηρίξουμε την έρευνα του UKHSA. Οι χοιροτρόφοι πρέπει επίσης να αναφέρουν αμέσως στον τοπικό κτηνίατρό τους οποιαδήποτε υποψία για γρίπη των χοίρων στα κοπάδια τους», σημείωσε από την πλευρά της η Christine Middlemiss, διευθύντρια του Κτηνιατρικού Γραφείου.


ADVERTISING

Σημειώνεται, ότι έχουν αναφερθεί συνολικά 50 ανθρώπινα κρούσματα του ιού - γρίπης A(H1N2) - παγκοσμίως από το 2005 αλλά κανένα από αυτά δεν σχετίζεται γενετικά με αυτό το στέλεχος.

Τι ερευνούν τώρα οι επιστήμονες

Το UKHSA δήλωσε ότι το άτομο είχε αναπνευστικά συμπτώματα, αλλά έχει αναρρώσει πλήρως από τη μόλυνση. Οι Αρχές πρόκειται να εξετάσουν τώρα από πού προήλθε η λοίμωξη, αλλά και τον κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Σημειώνεται πως το 2009 σημειώθηκε πανδημία γρίπης των χοίρων που προκλήθηκε από έναν ιό που εξαπλώθηκε σε χοίρους, πτηνά και ανθρώπους. Το UKHSA δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την επιτήρηση μέσω των ιατρείων γενικής ιατρικής και των νοσοκομείων στην περιοχή του Βόρειου Γιορκσάιρ όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.

«Εργαζόμαστε ταχύτατα για να εντοπίσουμε τις στενές επαφές και να μειώσουμε κάθε πιθανή εξάπλωση. Σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα, διεξάγονται έρευνες για να μάθουμε πώς το άτομο απέκτησε τη λοίμωξη και να εκτιμήσουμε αν υπάρχουν περισσότερα συναφή κρούσματα».

 

πηγή

 

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με καταγγελία για πασίγνωστο κέντρο αισθητικής στην ΑθήναΠοιοι θα «τρώνε πόρτα» στα νοσοκομεία από εδώ και στο εξήςΠρωινό ξύπνημα: Τα οφέλη του για τον οργανισμό μαςSILVER ALERT! Εξαφάνιση στη ΜεσσηνίαΒρέθηκε σώος ο 69χρονος!
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ