2023-12-01 12:58:09
Φωτογραφία για Θεσσαλία: Οι πλημμυροπαθείς πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα αν και είχαν εξαιρεθεί (βίντεο)

 Η Βανέσσα Λαζαροπούλου, αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μην πληρώσουν τα φάρμακά τους. Μία απόφαση που ψηφίστηκε, δημοσιεύτηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.



Μετά τις πλημμύρες κατά την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξαν τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο, δημοσιεύτηκε ΦΕΚ, με το οποίο οι πληγέντες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων.

Στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

Μία απόφαση που όπως είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων, Βανέσσα Λαζαροπούλου, μπορεί να πάρθηκε και να δημοσιεύτηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

«Έγινε μία πρόταση στις 7 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά την πλημμύρα, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων, να σταλεί μια πρόταση στη Βουλή που θα αφορά το να δικαιούνται όσοι μεταφέρονται στις δομές δωρεάν φάρμακα. Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Παπαστέργιου, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος μας και νυν υπουργός, και μας βοήθησε. Ψηφίστηκε η πρόταση στη Βουλή, βγήκε το ΦΕΚ και έχει σταματήσει εκεί. Δεν έχει εφαρμοστεί».

Πηγή: megatv.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ