2023-12-12 17:02:59
Φωτογραφία για Γέμισαν τα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό - «Δεν δηλώνουν τα θετικά τεστ»



 Ξεπέρασαν τις χίλιες οι νοσηλείες από covid-19, στα νοσοκομεία αναφοράς, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει με ράντζα οι διάδρομοι των νοσοκομείων. Σύμφωνα με πηγές του Dnews, τα νοσοκομεία αναφοράς, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων από covid-19, έχει συντελέσει η μη ύπαρξη πολλών σημείων με δωρεάν τεστ καθημερινά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι ασθενείς, δεν δηλώνουν το κρούσμα τους στη σχετική πλατφόρμα.

«Δεν δηλώνει κανείς ότι έχει κορονοϊό», μας λένε πηγές του ΕΟΔΥ: «δεν δηλώνουν τα θετικά τεστ. Προτιμούν να δουλεύουν με covid-19, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι μεταδίδουν τον ιό. Θεωρούν ότι θα χάσουν το μισθό τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των μέτρων, οι πολίτες δεν φορούν πλέον μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς και δεν τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις ασφαλείας.





Τα περισσότερα νοσοκομεία τα οποία νοσηλεύουν ασθενείς με covid 19, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα με τα ελεύθερα κρεβάτια, λόγω και της εποχικής γρίπης, που έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περασμένη εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια, 44 άτομα, κάτι που υποδηλώνει την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου, που μειώνεται και η θερμοκρασία.

Από την άλλη, οι εμβολιασμοί, με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά και τα ραντεβού, αφορούν κυρίως άτομα πάνω από 60 χρονών, και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμών κατά της γρίπης, αφού όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «ο κόσμος φοβήθηκε από τα κρούσματα πνευμονίας στην Κίνα και σπεύδει να εμβολιαστεί».

www.dnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ