2023-12-16 12:33:25
Φωτογραφία για ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Σχετικά με την απόλυση εργαζομένου

 



Εδώ και καιρό ο Συνεταιρισμός μας δέχεται ένα συστηματικό, συκοφαντικό και αήθη πόλεμο. Ένανπόλεμο που εκπορεύεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μέσω ψευδών καταγγελιών και τοξικών συμπεριφορών τορπιλίζουν την εργασιακή ειρήνη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους, στελέχη και Διοίκηση. 

 

Όλοι και όλες γνωρίζουν ότι ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, στα 43 χρόνια λειτουργίας του, διακρίνεται για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. 

Για τους μετόχους και τα στελέχη του, πάνω από όλα είναι ο εργαζόμενος.

Ο άνθρωπος! Σε πρόσφατη, εσωτερική, εργασιακή έρευνα η οποία εκπονήθηκε από τον καθηγητή κ. Μπουραντά, αποτυπώνεται η αλήθεια. Οι εργαζόμενοι του ΠΕΙΦΑΣΥΝ άλλωστε, είναι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά τον τρόπο  με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τους  διευθυντές τους και τη διοίκηση και κατά πόσο στον Όμιλο οι αξίες σεβασμός, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη και ανθρωπιά είναι υπαρκτές έννοιες και όχι απλά λόγια! Ταυτόχρονα όλοι απολαμβάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα με ισότιμη μεταχείριση και δίκαιη αξιολόγηση

 





Με στόχο την εξασφάλιση ήρεμου κλίματος και εργασιακής ειρήνης, με πολύ μεγάλη ανοχή, κόστος και υπομονή ο Συνεταιρισμός απέφευγε κάθε είδους σύγκρουση, για τεράστιο χρονικό διάστημα, κρατώντας χαμηλούς τόνους στην απόκρουση των συστηματικών επιθέσεων εναντίον της τιμής και της αξιοπρέπειας απλών εργαζόμενων και μελών της Διοίκησης προσπαθώντας να διατηρεί την  λειτουργία του και την ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις υψηλού επιπέδου για ποιοτικό και έγκαιρο εφοδιασμό των φαρμακείων, εξυπηρετώντας τα μέλη και τους πελάτες του. Δυστυχώς η μονομερής προσπάθεια της Διοίκησης για διατήρηση ενός αρμονικού κλίματος για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, εδώ και καιρό έχει αποβεί άκαρπη. 

 

Ένας εξ αυτών ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής και διασαλεύοντας συστηματικά την έννοια της εργασιακής ειρήνης και του καλού κλίματος, δημιουργούσε συστηματικά προβλήματα στην καθημερινότητα της επιχείρησης, αλλά και στους συναδέλφους του, καταγγέλλοντας, μηνύοντας και τρομοκρατώντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων. 

 

Ειδικά  οι υφιστάμενοί του έχουν βιώσει αυταρχικές συμπεριφορές, διακρίσεις  και εργασιακό εκφοβισμό. Δεν δίστασε να στραφεί και κατά των συνεργασιών της επιχείρησης με τα Τραπεζικά Ιδρύματα, θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο ακόμη και τη χρηματοδότηση του Ομίλου. 

 

Όλα έχουν ένα όριο! 

 



• Δεν μπορούμε, δεν μας επιτρέπεται να παίζουμε με το μέλλον ενός Συνεταιριστικού Οργανισμού με ιστορία  4 και πλέον δεκαετιών, με το μέλλον 600 φαρμακοποιών συνεταίρων και το μέλλον 230 οικογενειών που ζουν από αυτόν τον Οργανισμό.

• Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και να τους παρέχουμε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας που θα προσφέρει ασφάλεια και ευκαιρίες εξέλιξης. 

• Ο Συνεταιρισμός θεωρεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και οφείλοντας να προστατέψει την υγιή λειτουργία του και το μέλλον του, αποφάσισε –σεβόμενος απολύτως την  εργατική νομοθεσία - την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του συγκεκριμένου ανθρώπου στον οποίο επίσης είχε δώσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη. 

 

Για τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ - του οποίου το επίπεδο αμοιβών και παροχών προς το προσωπικό υπερτερεί του μ.ο

. της αγοράς - το θετικό εργασιακό κλίμα είναι  θεμελιώδους σημασίας και δεν το διαπραγματευόμαστε! 

 

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ ευχαριστεί θερμά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του, για την εμπιστοσύνη και την απόλυτη στήριξη στην επιχείρησή τους, παρόλες τις απαράδεκτές, υβριστικές, προσβλητικές συμπεριφορές και τη ΒΙΑΙΗ παρεμπόδισή τους κατά την προσέλευση στην εργασία τους  από «ξένους και άγνωστους» προς την επιχείρηση ανθρώπους.

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ