2023-12-17 13:28:39
Φωτογραφία για 8 DIY Κατασκευές για πετσέτες
DIY-Κατασκευές για το μπάνιο στο μπάνιο που εκτός της χρηστικότητάς τους λειτουργούν πολύ ιδιαίτερα και διακοσμητικά, ενώ η διαδικασία κατασκευής τους είναι σχετικά απλή ακόμη και για όσους δεν έχουν παρά στοιχειώδη εμπειρία σε παρόμοιες ...απόπειρες. 

Κρεμάστες και χώροι αποθήκευσης για τις πετσέτες από υλικά που ταιριάζουν σε κάθε μπάνιο και που βεβαίως η κάθε μία χρωματικά μπορεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε χώρου. 



Μια ραφιέρα για διπλωμένες πετσέτες. 

Ιδανική επιλογή για μικρά μπάνια αφού σε έναν "άχρηστο" χώρο του τοίχου μπορούν να χωρέσουν πολλές πετσέτες, κάθε μεγέθους, ή η κατασκευή να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος οργάνωσης - αποθήκευσης και άλλων ειδών μπάνιου. 

Μπορεί να κατασκευαστεί τόσο με απλά μικρού μεγέθους ράφια τοίχου τοποθετημένα σε ε κάθετη διάταξη ή και με ξύλα-σανίδες βιδωμένα πάνω σε ένα μεγαλύτερο ξύλο.  


Ένα μικρό κομμάτι ξύλου ή μεταλλικό εξάρτημα, ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής, μπορεί να βιδωθεί στο μπροστινό μέρος κάθε ραφιού ώστε οι πετσέτες να συγκρατούνται σταθερά στην θέση τους. 



Μια ξύλινη θήκη για διπλωμένες πετσέτες. 

Επίσης ιδιαίτερα πρακτική επιλογή που δεν απαιτεί μεγάλο χώρο και μπορεί να κατασκευαστεί από απλά ξύλινα καδρονάκια μεσαίου πάχους βιδωμένα μεταξύ τους στον κατάλληλο σχηματισμό. 

Κρεμάστρα από δύο κλασικές ξύλινες κρεμάστρες ρούχων

Ιδιαίτερα ευφάνταστη και μηδενικού κόστους κατασκευή για κρεμαστές πετσέτες. 

Απαιτεί απλώς ένα μικρού μήκους στήριγμα με το οποίο θα βιδωθούν στον τοίχο δύο απλές ξύλινες κρεμάστρες ρούχων ...ανάποδα.

Κρεμάστρα από ξύλο - σανίδες και μεταλλικούς γάντζους 

Η πιο απλή μορφή μιας τέτοιας κρεμάστρας για πετσέτες είναι αυτή που δημιουργείται με το βίδωμα ενός μικρού ξύλου στον τοίχο, πάνω στο οποίο έχει προηγουμένως βιδωθεί ένας μεταλλικός γάντζος για κρέμασμα ρούχων.  

Η κατασκευή μπορεί βεβαίως και να εμπλουτιστεί με πρόσθετα κομμάτια ξύλου που θα δημιουργούν ράφι ή θα επιτρέπουν την τοποθέτηση περισσότερων γάντζων. 



Κρεμάστρα από παλέτα και μεταλλική ράβδο

Επίσης ελάχιστου κόστους και ιδιαίτερα πρωτότυπη κρεμάστρα, ιδανική για εξοχικά σπίτια και γενικά μπάνια σε παραδοσιακό ρουστίκ ύφος. 

Αποτελείται από περίπου το μισό τμήμα μιας μικρής παλέτας, ενώ ένα παλετόξυλο καρφωμένο στο επάνω μέρος δημιουργεί ένα μικρό ράφι αποθήκευσης αντικειμένων. 

Στο κάτω μέρος ανοίγονται στα ξύλα τρύπες ώστε να περαστεί- στερεωθεί μια μεταλλική ράβδος πχ ένα απλό μεταλλικό κουρτινόξυλο. 

Κρεμάστρα δαπέδου από χαλκοσωλήνες. 

Εντυπωσιακού design και απλής κατασκευής κρεμάστρα δαπέδου για πετσέτες αποτελούμενη εξ΄ολοκλήρου από χαλκοσωλήνα μεγάλου πάχους. 

Δεν απαιτεί παρά την συναρμολόγηση ίσιων κομματιών χαλκοσωλήνα με τις αντίστοιχου διαμετρήματος και κατεύθυνσης γωνίες χαλκού, που διατίθενται σε όλα τα καταστήματα που διαθέτουν σωλήνες αυτής της μορφής. 

Ξύλινη ραφιέρα με γάντζους στο κάτω μέρος

Πολύ απλός τρόπος για να δημιουργηθεί χώρος για κρεμαστές πετσέτες, ακόμη και σε μια έτοιμη μικρή ξύλινη ραφιέρα τοίχου. Αυτή βεβαίως μπορεί και να δημιουργηθεί με πολύ μικρό κόστος βιδώνοντας μεταξύ τους απλές ξύλινες σανίδες. 

Μεταλικό ράφι τοίχου γενικής χρήσης και ενσωματωμένη κρεμάστρα. 

Η πιο απλή αλλά ιδιαίτερα όμορφη και πρακτική επιλογή για τον χώρο του μπάνιου. Απλά χρησιμοποιείστε για κρεμαστές πετσέτες μεταλλικό ράφι τοίχου με ενσωματωμένη κρεμάστρα, στην ράβδο της οποίας αν χρειάζεται μπορούν να προσαρμοστούν οι κατάλληλοι για τις πετσέτες μεταλλικοί γάντζοι. 

Τα ράφια-κρεμάστρες αυτής της μορφής προορίζονται συνήθως για κουζίνες, χωλ κλπ όμως είναι ιδιαίτερα λειτουργικά και στον χώρο του μπάνιου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

decorhomeideas.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ