2023-12-19 09:10:29
Φωτογραφία για Ανακλήθηκαν πάνω από 300.000 Φριτέζες αέρα λόγω εγκαυμάτων. Πως να αναγνωρίσετε τις επικίνδυνες φριτέζες



Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) η ανάκληση περιλαμβάνει δύο μοντέλα φριτέζας αέρα διπλού καλαθιού PowerXL προέλευσης Κίνας. Οι φριτέζες αέρα σε σχήμα αυγού έχουν δύο καλάθια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά ή προαιρετικά να συνδυαστούν σε ένα μεγάλο μονό καλάθι. Σύμφωνα με το CΡSC, έχουν γίνει μέχρι τώρα 41 καταγγελίες για θραύση φριτέζας PowerXL και οι τρείς προκάλεσαν στους χρήστες εγκαύματα. Αιτία του κινδύνου είναι πως «Ο πλαστικός σύνδεσμος U-Channel που χρησιμοποιείται για τον προαιρετικό συνδυασμό των δύο καλαθιών τροφίμων στο εσωτερικό των φριτέζων αέρα μπορεί να σπάσει κατά τη χρήση, θέτοντας κίνδυνο εγκαύματος.»

Δείτε επίσης:

ΕΟΦ: Μη χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο

Οι φριτέζες αέρα που ανακαλούνται είναι οι φριτέζες αέρα Empower Brands PowerXL DUAF-10 και DUAF-005 Vortex Dual-Basket Air Fryers. Κοστίζουν μεταξύ 55 και 174 € (60-190$), ανάλογα με το μοντέλο, πωλούνταν σε μαύρο ή κανελί χρώμα και πωλήθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2021 και Οκτωβρίου 2023.


Δείτε επίσης:

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων

Η φριτέζα έχει μια ασημί ετικέτα στο μπροστινό μέρος που λέει “PowerXL”. Υπάρχει μια λευκή ετικέτα στο κάτω μέρος κάθε μονάδας ή στο καλώδιο τροφοδοσίας της μονάδας που αναφέρει τον αριθμό μοντέλου. Το μοντέλο DUAF-10 10 λίτρων έχει μήκος περίπου 17 ίντσες, πλάτος 16 ίντσες και ύψος 12 1/2 ίντσες και ζυγίζει περίπου 14 1/2 λίβρες. Το μοντέλο DUAF-005 9 λίτρων έχει μήκος περίπου 14 ίντσες, πλάτος 13 ίντσες και ύψος 15 ίντσες και ζυγίζει περίπου 14 λίβρες.



ΠΗΓΗ
 

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ