2023-12-28 17:10:07
Φωτογραφία για Η κατασκευή του σιδηροδρόμου Κίνας-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν αναμένεται το 2024
 Η έναρξη της κατασκευής του σιδηροδρόμου Κίνας-Κιργιζίας-Ουζμπεκιστάν αναμένεται το 2024, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Επενδύσεων υπό τον Πρόεδρο της Κιργιζίας, Zhalyn Zheenaliev, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρει το Trend .

Τόνισε ότι παράλληλα με αυτή την εξέλιξη αναμένεται η έναρξη έργων για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου «Μάνας» και την κατασκευή περιφερειακής οδού στο Ουζγκέν. Επιπλέον, στον ορίζοντα βρίσκεται και η κατασκευή ενός μεγάλης κλίμακας ηλιακού σταθμού ισχύος 1,5 GW.

«Συνολικά, εάν όλα τα προγραμματισμένα έργα ξεκινήσουν το 2024, υπάρχει πιθανότητα προσέλκυσης επενδύσεων που κυμαίνονται από 7 έως 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κιργιστάν έως το 2026», πρόσθεσε.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Κιργιστάν-Ουζμπεκιστάν, μια προγραμματισμένη σιδηροδρομική γραμμή 454 χιλιομέτρων, προορίζεται να συνδέσει τους σιδηροδρόμους της Κίνας και του Ουζμπεκιστάν μέσω του εδάφους του Κιργιστάν και να συνδεθεί περαιτέρω με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω του Τουρκμενιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργικό Συμβούλιο του Κιργιστάν, η τεχνική και οικονομική αιτιολόγηση του έργου αναπτύχθηκε με κοινή χρηματοδότηση από τα μέρη που εμπλέκονται στην κατασκευή του σιδηροδρόμου. Η αιτιολόγηση αυτή εγκρίθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Επί του παρόντος, τα μέρη συζητούν βέλτιστα μοντέλα χρηματοδότησης για την κατασκευή σιδηροδρόμων.

en.trend.az

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ