2023-12-30 12:43:46
Φωτογραφία για Κοζάνη: Η μελέτη για την ανάπλαση του χώρου του σταθμού του  ΟΣΕ είχε πολλές ελλείψεις.
Νούλα Τουμπουλίδου: Η μελέτη για την ανάπλαση του ΟΣΕ είχε πολλές ελλείψεις και στάλθηκε πίσω στην ΑΝΚΟ – Χάρις Κουζιάκης: Πολλά έργα έμειναν πίσω

Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr

Συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης για το 2024 ύψους 34 εκ έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής . Η κα Νούλα Τουμπουλίδου ανέφερε ότι ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα κανένα νέο έργο για να μην δεσμεύσουν τους νέους συναδέλφους που θα διοικήσουν το δήμο. Μετά από παρατηρήσεις ανέφερε ότι είναι ξεκαθαρισμένο το ιδιοκτησιακό για τα κοιμητήρια με την αποζημίωση των ιδιοκτητών στο Ταμείο των Παρακαταθηκών .

Η ίδια δήλωσε για τις καθυστερήσεις στο έργο του ΟΣΕ ότι έχει παραλειφθεί η μελέτη για ανάπλαση του ΟΣΕ από την ΑΝΚΟ με πολλές ελλείψεις και στάλθηκε πίσω. “Στα παραδοτέα θα πρέπει να υπάρχει διαχειριστική μελέτη σύμφωνα με την υπηρεσία με αμφισβητήσεις από τη μελετήτρια εταιρία .Τα στοιχεία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα έπρεπε να εμπεριέχονται στην ανάπλαση του πάρκου , δεν υπήρχαν και τα γυρίσαμε πίσω”.


“Οι μικροπαρεμβάσεις στη ευρύτερη περιοχή όπως ο χώρος των μέσων μαζικής μεταφοράς προχώρησαν με δικές μας πρωτοβουλίες. Προτεραιότητα ήταν η μελέτη του κολυμβητηρίου που ξεκίνησε το 2022 . Ήταν αναπόσπαστο στοιχείο η Ολύμπου με την ανάπλαση της Λασσάνη και λύνοντας το θέμα στην Ολύμπου λύνεται και στην Αριστοτέλους” .

Ό, τι χρηματοδοτείται είναι εντός του τεχνικού προγράμματος, τόνισε ο Χάρις Κουζιάκης όπως τα κοιμητήρια που είναι εκτός και δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση .Όλα τα έργα χρηματοδοτούνται από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, όπως είπε λέγοντας ότι δεν υπάρχει όραμα .Είναι υπερεκτιμημένο κατά την γνώμη του γιατί μπαίνουν και έργα που δεν έχουν συμβατοποιηθεί. “Το έργο του ΟΣΕ και των κοιμητηρίων είναι πίσω , έργα όπως η ανάπλαση της Αριστοτέλους και Ολύμπου δεν προχώρησαν .Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ποντοκώμη πήρε δυο χρόνια παράταση με απορρόφηση μόλις του 1/3 του συμβατικού προϋπολογισμού και τους πυλώνες υψηλής τάσης να παραμένουν ” .

Άλλοι μοίραζαν οικόπεδα κάτω από τις κολώνες απάντησε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας για τον μεγαλύτερο όγκο έργων με έργα 200 εκ ευρώ .Υπήρχε ένας χρόνος καθυστέρησης παραδέχτηκε ο ίδιος για το έργο του ΟΣΕ λέγοντας ότι οι μελέτες πρέπει να ικανοποιούν τον κύριο φορέα του έργου .Μίλησε επίσης στα έργα αστικής ανάπτυξης και στην ανάπτυξη της ΖΕΠ ως εθνικός πόλος αειφορίας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ