2024-01-16 09:12:55
Φωτογραφία για Γεωργιάδης: Κάναμε σοβαρό επικοινωνιακό λάθος με το εμβόλιο για τον κορονοϊό



Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στην αύξηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και την επικείμενη «μετακόμιση» του εμβολιαστικού προγράμματος στα φαρμακεία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του περί σοβαρού επικοινωνιακού λάθος αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Όπως επισήμανε κακώς γίνεται λόγος για «δόσεις» καθώς το ορθό είναι ο ετήσιος εμβολιασμός.

Ειδικότερα όπως δήλωσε «Με το εμβόλιο της Covid έχει γίνει ένα συγκλονιστικό λάθος και από εμάς, εννοώ και επικοινωνιακά. Λέμε μεταξύ μας εάν κάναμε την πέμπτη δόση, την τέταρτη δόση, την τρίτη δόση, τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι μια λανθασμένη συζήτηση. Ο Covid 19 θα είναι στη ζωή μας για πάντα. Άρα, όπως εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο με το επικαροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, διότι η γρίπη αλλάζει, μεταλλάσσεται και άρα το εμβόλιο που έκανες πέρσι δεν σε καλύπτει για την επόμενη χρονιά, το ίδιο ισχύει και με την Covid. Και η Covid μεταλλάσσεται. Άρα, μία φορά το χρόνο θα κάνουμε το εμβόλιο της Covid, αυτός είναι ο σκοπός».

Ποια εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν για τον εμβολιασμό στα φαρμακεία



Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό στα φαρμακεία, είπε ότι αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιοποιήσει για τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 το δίκτυο των 10.500 φαρμακείων σε όλη τη χώρα διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ασφαλής τρόπος να γίνει αυτό, καθώς σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το εμβόλιο προκαλεί αλλεργικά συμπτώματα. 

πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ