2024-01-05 18:43:54
Φωτογραφία για Ο Σ. Τσιόδρας ενημέρωσε τον Α. Γεωργιάδη για τον κορωνοϊό- Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού
Στη συνάντηση στο Υπουργείο συμμετείχε και η αναπληρώτρια Υπουργός, Ε. Αγαπηδάκη.

Ποδαρικό στο γραφείο του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έκανε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να έχει πλήρη ενημέρωση γύρω από το θέμα του κορονοϊού καθώς και του εμβολιασμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Ο νέος υπουργός Υγείας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με το καινούργιο εμβόλιο καθώς θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας άνω των 60 ετών και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, το σύνολο των εμβολιασμών δεν ξεπερνά τις 200.000 συμπεριλαμβομένων των ραντεβού των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη και την κυρία Αγαπηδάκη ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση πίεση στο σύστημα Υγείας και επίσης αναφέρθηκε σε «καλό ισοζύγιο» εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι σε κίνδυνο οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πηγή : iatronet 
pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ