2012-07-01 22:45:02
Φωτογραφία για «Αν είμαστε άξιόπιστοι, οι εταίροι μας θα είναι αλληλέγγυοι»
Για την ανάγκη η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από τους Ευρωπαίους εταίρους της, μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. «Αν εμείς είμαστε αξιόπιστοι εκείνοι θα δείξουν την αλληλεγγύη τους. Δεν πρέπει να κρύβουμε ότι υπάρχει όλο το τελευταίο διάστημα μια καχυποψία, μια επιφυλακτικότητα λόγω του ότι αισθάνονται ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει κάποια πράγματα και δεν τα έκανε όλα. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει δείχνοντας τη δέσμευσή της να προχωρήσει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», είπε ο υπουργός μιλώντας στη ΝΕΤ.

Όπως σημείωσε, το νέο φορολογικό σύστημα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, είναι κινήσεις που θα δείξουν ότι «η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες και θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της χώρας».


Ακόμα, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. «Αν προχωρήσουν τα πράγματα θεωρώ ότι σε μια επόμενη φάση μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η περίπτωση των ενισχύσεων που δόθηκαν και στο δικό μας τραπεζικό σύστημα, με την προηγούμενη προσέγγιση», είπε ο Κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι οι αποφάσεις αυτές μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο της στήριξης των τραπεζών με δημόσιο χρήμα που αυξάνει το χρέος.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ