2024-01-10 13:09:19
Φωτογραφία για CES 2023: Διάφανες τηλεοράσεις, βιομετρικές κλειδαριές και TECH GADGETS

 



Χιλιάδες συσκευές υψηλής τεχνολογίας κατακλύζουν όπως κάθε χρόνο και τη φετινή CES, τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων της βιομηχανίας της τεχνολογίας στον κόσμο. Οικιακές συσκευές, κάθε είδους gadgets μέχρι και ιπτάμενα αυτοκίνητα παρουσιάζονται στους περίπου 100 χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης που γίνεται στο Λας Βέγκας και τα πιο ενδιαφέροντα και πιο εντυπωσιακά εξ αυτών συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από όσα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον στην έναρξη της έκθεσης που διαρκεί από τις 9 ως τις 12 Ιανουαρίου.





Διάφανες τηλεοράσεις

Οι δύο νοτιοκορεατικοί βιομηχανικοί γίγαντες LG και  Samsung θα κοντραριστούν εκτός των άλλων και στον τομέα των διάφανων τηλεοράσεων και οθονών

. Οι δύο εταιρείες έχουν δημιουργήσει τα πρώτα μοντέλα αυτών των εντυπωσιακών συσκευών. Πρόκειται για πραγματικά έργα τέχνης από γυαλί με τις οθόνες όταν δεν είναι σε λειτουργία να επιτρέπουν σε όποιον τις κοιτάζει να βλέπει τι υπάρχει πίσω από αυτές.

Βιομετρικές κλειδαριές

Στη φετινή CES παρουσιάζονται βιομετρικά συστήματα εισόδου στα σπίτια μας. Η εταιρεία Lockly παρουσίασε ένα σύστημα που λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου και τεχνολογία Wi-Fi. Η Philips παρουσιάζει μια κλειδαριά αναγνώρισης της παλάμης του κατοίκου του σπιτιού.

πηγή φωτό Lockly

Γκριλ τεχνητής νοημοσύνης

Η Βρετανική εταιρεία Seergrills παρουσίασε στη CES το Perfecta, μια συσκευή ψησίματος τύπου γκριλ η οποία καταγράφεται ως η πρώτη του είδους με τεχνολογία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ψησταριά αυτή μπορεί να ψήσει τέλεια μπριζόλες και διάφορα είδη κρέατος σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών ενώ ψήνει ακόμη ιδανικά όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της και πίτσες.

Γυαλιά ηλίου επαυξημένης πραγματικότητας

Διάφορες εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν εύχρηστα και εύκολα στη χρήση συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που να συνδυάζουν τις τεχνολογίες αιχμής με την αισθητική και το… στυλ. Έχουν κάνει την εμφάνιση τους γυαλιά ηλίου που ενσωματώνουν τέτοιες τεχνολογίες και η εταιρεία XREAL παρουσίασε στη CES τη δική της πρόταση σε αυτόν τον τομέα.

Το XREAL Air 2 Ultra είναι ένα ζευγάρι γυαλιών AR που καταρχάς χαρτογραφούν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο επιτρέποντας στον κάτοχο τους να γνωρίζει φορώντας τα το ακριβές σημείο που βρίσκεται. Η εταιρεία λέει ότι η εικονική οθόνη των γυαλιών μπορεί να προβάλει στο χρήστη της μια οθόνη που μιμείται οθόνες 154 ιντσών. Τα γυαλιά είναι συμβατά με φορητούς υπολογιστές (Mac και Windows) και κινητά τηλέφωνα (Android και iPhone).

Γραφείο, γυμναστήριο και φορτιστής

Η Acer παρουσιάζει στη CES ένα εργονομικό επίτευγμα. Το eKinekt BD 3 επιτρέπει στον χρήστη του να εργάζεται ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται και παράλληλα η κινητή ενέργεια που παράγεται από τη σωματική άσκηση του χρήστη φορτίζει το φορητό υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο και άλλες συσκευές.

Naftemporiki.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ