2024-01-12 23:00:46
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον ΟΣΕ για την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε δέντρο
Τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους μηχανοδηγούς από θραύσματα υαλοπίνακα

Εικόνα αρχείου

Σε δέντρο πάνω στη γραμμή προσέκρουσε η αμαξοστοιχία 1634 (Θεσσαλονίκη- Δράμα) στο ύψος των Λαχανόκηπων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας από τους μηχανοδηγούς από θραύσματα υαλοπίνακα.

Δέσποινα Κόντη

kathimerini.gr

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Κ», έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον ΟΣΕ για να εξεταστεί εάν ενημέρωσε ο ρυθμιστής κυκλοφορίας τις αμαξοστοιχίες που κινούνται στην περιοχή για την πτώση του δέντρου ή εάν τελικά οι μηχανοδηγοί δεν άκουσαν τη συγκεκριμένη ενημέρωση του ρυθμιστή κυκλοφορίας.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 51 άτομα, η οποία σύμφωνα με ενημέρωση από την Hellenic Train επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει πως αναμένονται καθυστερήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hellenic Train, η αμαξοστοιχία κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω των διαβάσεων, αλλά και της κατάστασης της υποδομής.

Πριν από τρεις ημέρες, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρου στις γραμμές κοντά στη Δεκέλεια με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα ΣΚΑ-Αφίδνες. Από την πλευρά τους, οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν πως τα δέντρα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, ειδικά σε περιοχές που έχουν πληγεί λόγω των πυρκαγιών, θα πρέπει να αποψιλωθούν. Βέβαια, η διαδικασία αυτή, αποδεικνύεται περίπλοκη, αφού υπάρχει εμπλοκή ΟΣΕ και περιφερειών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ