2024-01-17 20:51:47
Φωτογραφία για Φεύγει από τον Μύλο των Ξωτικών το τρένο του ΣΦΣΤ
Σε χώρο που θα διαμορφωθεί στο σταθμό του ΟΣΕ μεταφέρεται άμεσα το βαγόνι του τρένου που βρισκόταν στο Μύλο των Ξωτικών, όπως ανέφερε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο διευθύνων σύμβουλος του E-Trikala Οδυσσέας Ράπτης:

thessalianews.gr

«Η διαδικασία του ξεστολίσματος του Μύλου των Ξωτικών παίρνει συνήθως γύρω στους δυο μήνες. Για να αποκαταστήσουμε και την διαδρομή του περίπατου στο νησάκι πρέπει να φύγει και το τρένο πρώτα.

Αυτό που συμφωνήσαμε, όλες οι πλευρές, είναι να μεταφερθεί το βαγόνι του τρένου στο χώρο του σταθμού του ΟΣΕ, ακριβώς στα δεξιά του εκδοτηρίου των εισιτηρίων. Διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ο χώρος, το E-Trikala το έχει αναλάβει, και φυσικά θα είναι επισκέψιμο το βαγόνι και συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Προφανώς δεν θα ξανατοποθετήσουμε το βαγόνι στο πάρκο του Ματσόπουλου, θα βρούμε κάποιο άλλο θέμα για τον επόμενο Μύλο των Ξωτικών.»


Υπενθυμίζεται πως το μουσειακό τρένο που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στον χώρο του θεματικού πάρκου τα Χριστούγεννα του 2022, ανήκει στον ΟΣΕ και αποτελούσε τα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων. Η μεταφορά του είχε γίνει μετά την συμφωνία του e-trikala με τον Σύλλογο με την ρητή δέσμευση της επαναφοράς του στην πλατεία του ΟΣΕ, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Η αθέτηση, ωστόσο, της συγκεκριμένης συμφωνίας είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών του Συλλόγου, φτάνοντας το ζήτημα μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων πριν από ένα χρόνο περίπου.

Η μεταφορά του τρένου, μετά τις δηλώσεις του κ.Ράπτη, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ικανοποιώντας, πλέον, το αίτημα του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων. Μιλώντας στο trikalaenimerosi.gr ο πρόεδρος του ΣΦΣΤ Βασίλης Τριανταφύλλου, είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο για την μεταφορά του τρένου, η κυριότητα του οποίου πλέον περνά στα χέρια του ΟΣΕ. Έτσι, τα μέλη του συλλόγου θα απευθυνθούν εκ νέου στον Οργανισμό προκειμένου το μουσειακό βαγόνι να αποτελεί και πάλι την έδρα των γραφείων τους.

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ