2024-01-23 08:20:54
Φωτογραφία για Από το κινητό συνδέονται στο Internet 9 στους 10 Έλληνες

 



Οπαδοί του mobile internet είναι πλέον – σχεδόν – όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επιλέγουν να συνδέονται όλες τις ώρες, όπου κι εάν βρίσκονται, γι’ αυτό και επιλέγουν τις mobile συσκευές. Όπως προκύπτει από την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips, οι Έλληνες είναι φανατικοί του mobile internet, με το 92% να περιηγείται στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού (ανεξαρτήτως συχνότητας) και το 88% σε καθημερινή βάση.

Τα social media και οι αγορές μέσω του Internet είναι οι βασικοί λόγοι χρήσης του Διαδικτύου. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 8 στους 10, δηλαδή το 82%, δηλώνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, σχεδόν καθολική χρήση γίνεται στα social media σε ηλικίες 13 έως 44 ετών.

Ουσιαστικά, το 83% των γυναικών και το 81% των ανδρών “σερφάρουν” στα social media ανεξαρτήτως συχνότητας, ενώ το 75% (το 77% των γυναικών και το 73% των ανδρών) σερφάρει καθημερινά.

Ο άλλος βασικός λόγος χρήσης του Διαδικτύου είναι οι ηλεκτρονικές αγορές: σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες, δηλαδή ποσοστό 69%, έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Οι 25 έως 34 ετών είναι οι πιο φανατικοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού το 87% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του εξαμήνου.

Σε αντίθεση με τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας (65+), οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, καθώς μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Όλοι οι Έλληνες είναι online

Η χρήση του Διαδικτύου, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, είναι σχεδόν καθολική στην Ελλάδα: το 96% των πολιτών είναι online, ενώ ακόμη και στις πιο ώριμες ηλικίες το ποσοστό διείσδυσης φτάνει στο 95%.

Οι Έλληνες δεν βρίσκονται απλά συνδεδεμένοι, αλλά αξιοποιούν και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη: το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Συγκεκριμένα, το 25% απαντά ότι το χρησιμοποιεί και έχει λογαριασμό, το 25% δεν το έχει καθόλου ακουστά. Το 22% το έχει ακουστά, αλλά δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι και το 28% το χρησιμοποιούν φίλοι και γνωστοί, αλλά όχι οι ίδιοι.

Στο μεταξύ, σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες (το 57%) δηλώνουν πως “η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου”. Ως προς τη χρήση που κάνουν online, το 59% τονίζει ότι με ένα shopping app ψωνίζει από το κινητό του, το 69% κάνει online shopping, το 78% έχει email, το 74% έχει επικοινωνία μέσω internet, το 73% κάνει αναζήτηση πληροφοριών, ενώ το 69% χρησιμοποιεί internet banking. Στο μεταξύ, στο 52% εκτοξεύθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο, το 47% ακούει η κατεβάζει μουσική, το 44% βλέπει η κατεβάζει βίντεο, όπως ακριβώς το ίδιο ποσοστό κατεβάζει και βλέπει ταινίες.

ΠΗΓΗ sepe.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ