2024-01-24 13:29:08
Φωτογραφία για Τετάρτη, 24/1/2024: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Για την ερχόμενη Παρασκευή, 26/1, κάνουμε τις εργασίες 1 και 2, στις σελίδες 61, 62 και 63 του Τ.Ε. (συμβουλευόμαστε και την προηγούμενη ανάρτηση). Μέχρι και την Παρασκευή, 2/2, θα τρέξει το project "Ιστορική εξέλιξη συσκευών και μηχανών", στο οποίο τα μέλη κάθε ομάδας θα πρέπει να ετοιμάσουν από μία παρουσίαση Power Point με την ιστορική εξέλιξη της συσκευής - μηχανής που έχουν αναλάβει (μπορείτε να πάρετε ιδέες από την προηγούμενη ανάρτηση).

Μαθηματικά: Αντιγράφουμε και λύνουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας:

1) Σε μια ανθοδέσμη υπάρχουν κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα. Ο λόγος των λευκών προς τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ⁴/₃. Αν τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι 9, να βρείτε: α) Πόσα είναι τα λευκά τριαντάφυλλα και β) Τον λόγο των κόκκινων τριαντάφυλλων προς όλα τα τριαντάφυλλα της ανθοδέσμης.

Λύση:

Απάντηση:


2) Μια ομάδα μπάσκετ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 8 ήττες. Ο λόγος των νικών της ομάδας προς τις ήττες είναι ³/₂. α) Να βρείτε πόσες νίκες έκανε η ομάδα και β) Αν για κάθε νίκη η ομάδα κέρδιζε 2 βαθμούς και για κάθε ήττα κέρδιζε 1 βαθμό, να βρείτε πόσους βαθμούς έχει μαζέψει συνολικά.

Λύση:

Απάντηση:

3) Σε ένα ξενοδοχείο υπάρχουν δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Ο λόγος των δίκλινων προς τα τρίκλινα είναι ¾. Αν στο ξενοδοχείο υπάρχουν 68 τρίκλινα δωμάτια, τότε να βρείτε: α) Πόσα δίκλινα υπάρχουν στο ξενοδοχείο και β) Πόσα κρεβάτια υπάρχουν συνολικά στο ξενοδοχείο.

Λύση:

Απάντηση:

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ