2024-01-29 13:12:48
Φωτογραφία για Τα ύποπτα σημάδια σε χέρια και πόδια που μπορεί να «κρύβουν» πρόβλημα στην καρδιά



Τα κλασικά σημάδια των καρδιακών προβλημάτων, σφίξιμο στο στήθος, πίεση ή πόνος, δεν είναι τα μόνα σημάδια. Οι άνθρωποι συχνά αποτυγχάνουν να συνδέσουν άλλα συμπτώματα που βιώνουν με την πραγματική τους αιτία: την καρδιά. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται για ένα επείγον καρδιακό πρόβλημα, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ή μια κρίσιμη καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία μιας πιθανής καρδιοπάθειας.

Ας δούμε κάποια από αυτά τα σημάδια σύμφωνα με το healthstat.

1.Κίτρινο-πορτοκαλί εξάνθημα με εξογκώματα

Τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να ξεσπάσει γύρω από τις αρθρώσεις των δακτύλων των χεριών και των ποδιών σας και στα οπίσθιά σας. Πολλά από αυτά τα λίπη στο αίμα σας μπορεί να παίζουν ρόλο στη σκλήρυνση των αρτηριών σας και οι υψηλοί αριθμοί συχνά σχετίζονται με άλλες καταστάσεις που σας θέτουν σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, επίσης.


2.Σκούρο σημείο κάτω από τα νύχια

Αν δεν έχετε χτυπήσει πρόσφατα το δάχτυλο ή το πόδι σας, μικρές κουκκίδες αίματος που έχουν παγιδευτεί κάτω από το νύχι σας θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια μόλυνση στην επένδυση της καρδιάς ή των βαλβίδων σας, που ονομάζεται ενδοκαρδίτιδα. Αυτές οι κηλίδες αίματος μπορεί επίσης να εμφανιστούν όταν έχετε διαβήτη και τα άτομα με αυτή την πάθηση έχουν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

3.Πρήξιμο στα κάτω πόδια

Συμβαίνει όταν στέκεστε ή κάθεστε για πολλή ώρα και είναι επίσης συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η συσσώρευση υγρών μπορεί επίσης να προέρχεται από καρδιακή ανεπάρκεια και κακή κυκλοφορία στα πόδια σας. Τα πρησμένα πόδια μπορεί να προέρχονται από θρόμβο που εμποδίζει την επιστροφή του αίματος από τα κάτω άκρα στην καρδιά. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν το πρήξιμο εμφανιστεί ξαφνικά.

4.Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος

Τα μπλε ή γκρίζα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μπορεί να οφείλονται σε κακή κυκλοφορία του πλούσιου σε οξυγόνο αίματος, συχνά λόγω καρδιακού ελαττώματος με το οποίο γεννηθήκατε ή λόγω στένωσης ή απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων. Ένα δαντελωτό, στικτό, μοβ μοτίβο εμφανίζεται όταν κομμάτια από συσσωρευμένες πλάκες χοληστερόλης αποσπώνται και στη συνέχεια κολλάνε σε μικρά αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να εμφανίσετε αιματηρές κηλίδες ακριβώς κάτω από το δέρμα στο εσωτερικό των χεριών σας και στα πέλματα των ποδιών σας όταν έχετε ενδοκαρδίτιδα.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ