2024-01-29 16:38:25
Φωτογραφία για Ποια hot gadgets θα κάνουν τη διαφορά το 2024



 Για πρώτη φορά εδώ και κάμποσα χρόνια, τα καταναλωτικά gadgets θα μπορούσαν να σημειώσουν έτος ρεκόρ, θεωρεί το Bloomberg που ρίχνει μια ματιά στα πιο πολυσυζητημένα gadgets του 2024.

Microsoft και Apple κοντράρονται για τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στο χρηματιστήριο

Η Apple Inc. θα βουτήξει στη μεγαλύτερη κατηγορία νέων προϊόντων της εδώ και χρόνια, ενώ μια startup που ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple πουλάει έναν νέο τύπο φορητής συσκευής που προορίζεται να αντικαταστήσει το iPhone ως η προεπιλεγμένη συσκευή στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Και οι δύο περιπτώσεις δίνουν έναυσμα για ενθουσιασμό, αλλά και σκεπτικισμό.

Οι gamers πιθανότατα θα δουν νέες εκδόσεις πολλών μεγάλων κονσολών. Και ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας για την τεχνολογία, ο οποίος μερικές φορές στρέφεται σε αφηρημένα ζητήματα κυβερνητικών σχεδιασμών και ημιαγωγών, μπορεί να μετατοπιστεί σε ορισμένα gadgets.

Apple Vision Pro

Κάθε υποτιθέμενο σετ μικροφώνου-ακουστικού μικτής πραγματικότητας μέχρι σήμερα έχει αποτύχει, αλλά οι προσδοκίες είναι υψηλές για τη νέα συσκευή της Apple, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους. Όμως η τιμή των 3.500 δολαρίων και το σχέδιο της Apple για μια αργή προσέγγιση όταν αρχίσει να πουλά τις συσκευές θα μετριάσουν κάθε άμεση επανάσταση.

Το επόμενο GPT

Στις πρώτες μέρες του iPhone, κάθε επανάληψη φαινόταν να προαναγγέλλει μια νέα εποχή στην τεχνολογία. Έτσι νιώθουμε τώρα με τα μοντέλα AI που υποστηρίζουν το ChatGPT του OpenAI. Μια μεγάλη αναβάθμιση από την εταιρεία θα μπορούσε να έρθει το νέο έτος, αν και τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα.

Ένα νέο Nintendo Switch

Ενώ η Nintendo δεν λέει τίποτα για τα σχέδιά της για μια κονσόλα παιχνιδιών, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα υπάρξει κυκλοφορία ενός διαδόχου του Switch. Υπάρχουν δύο βασικά αναπάντητα ερωτήματα για την επόμενη έκδοση: Αν θα διατηρήσει τον ξεχωριστό σχεδιασμό του πρωτότυπου και αν θα είναι συμβατή με τα υπάρχοντα παιχνίδια.

Το Cybertruck της Tesla

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν ήδη αρχίσει σταδιακά, αλλά το 2024 θα είναι μια χρονιά παραγωγής για το νέο φορτηγό της Tesla, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και έναν περίεργο σχεδιασμό που θα μπορούσε να απωθήσει ορισμένους αγοραστές.

Ασύρματη φόρτιση Qi2

Ναι, ορισμένα τηλέφωνα έχουν ήδη ασύρματη φόρτιση, αλλά το πρότυπο Qi2 που κυκλοφόρησε πρόσφατα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από συσκευές που ενσωματώνουν την τεχνολογία. Πιο γρήγορο και ασφαλέστερο, το Qi2 θα μπορούσε να γίνει ένα παγκόσμιο πρότυπο—και να επιφέρει το αποφασιστικό χτύπημα στη μακρά μάχη για την απελευθέρωση των χρηστών gadget από τις «φιδοφωλιές» των καλωδίων φόρτισης.

Xbox χωρίς δίσκους

Το PlayStation της Sony έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τις κονσόλες παιχνιδιών μόνο για λήψη το 2023 και η Microsoft σχεδιάζει να ακολουθήσει, σύμφωνα με ένα έγγραφο στρατηγικής που διέρρευσε. Τα πιο λεπτα Xbox ταιριάζουν στην τρέχουσα εγγύηση της Microsoft ότι πηγαίνει οπουδήποτε, παίζει σε οτιδήποτε.

Η καρφίτσα AI της Humane

Ξεκινώντας από τα 700 δολάρια, μια καρφίτσα για το πέτο προβάλλει πληροφορίες στην παλάμη και αναγνωρίζει χειρονομίες και φωνητικές κλήσεις. Το αν θα υπάρξει εμπορική ζήτηση όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, στις αρχές του 2024, θα δείξει πολλά για τις προοπτικές συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα.

Το επόμενο τηλέφωνο Huawei

Η Huawei Technologies συγκλόνισε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ τον Αύγουστο με την κυκλοφορία μιας συσκευής με δικό της επεξεργαστή κατασκευασμένο στην Κίνα, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας τσιπ της χώρας. Εάν τα νέα τηλέφωνα της Huawei συνεχίσουν να προσεγγίζουν τα προϊόντα των ΗΠΑ, ενδέχεται να μετατραπούν σε μία ακόμη γεωπολιτική πρόκληση για την Ουάσινγκτον.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ