2024-02-02 17:22:50
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις με έργα τέχνης -  κάδρα μεγάλου μεγέθους
Αναδείξτε πραγματικά τα έργα τέχνης και γενικά τα κάδρα και διακοσμητικά τοίχου μεγάλου μεγέθους εντοπίζοντας τα πιο κατάλληλα σημεία του σπιτιού για να τα τοποθετήσετε. 

Στον τοίχο πάνω από τον καναπέ. Μια κλασσική και "σίγουρη" επιλογή, αφού συνήθως το συγκεκριμένο σημείο είναι από τα πλέον κεντρικά στην διακόσμηση ενός καθιστικού. 

"Κεντράρετε" τον πίνακα ανάλογα με το μέγεθος-σχήμα του σε σχέση με τον καναπέ και φροντίζοντας η απόσταση μεταξύ τους να μην είναι μεγαλύτερη από 20-30 cm.  

Το πιο συχνό λάθος σε διακοσμήσεις αυτής της μορφής είναι ο πίνακας να απέχει περισσότερο από την πλάτη του καναπέ και να δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι αποκομμένος από το σύνολο. 

Η τοποθέτηση ενός πίνακα στο σημείο που βρίσκεται ο καναπές είναι μια επιλογή που διακοσμητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις. Με πίνακες παρόμοιων χρωμάτων με αυτά που επικρατούν στα υφάσματα του επίπλου θα δημιουργήσετε ένα "ήπιο" χρωματικά σύνολο, ενώ με κάδρα πιο έντονου χρώματος ιδιαίτερα εντυπωσιακές αντιθέσεις. 


Το συγκεκριμένο σημείο μπορεί θαυμάσια να χρησιμοποιηθεί και για τοποθέτηση δύο ή και περισσότερων μεγάλων κάδρων παρόμοιας θεματολογίας και αποχρώσεων.

Το σημείο πάνω από το τζάκι είναι επίσης ένα από τα κεντρικά διακοσμητικά σημεία του σαλονιού και εξίσου κατάλληλο για τοποθέτηση μεγάλου μεγέθους κάδρων, διακοσμητικών τοίχου.

Απλά, ανάλογα και με τον τύπο του τζακιού, λάβετε υπόψη σας ότι αυθεντικά έργα ζωγραφικής σε κορνίζες χωρίς τζάμι με τον χρόνο θα επηρεαστούν από την σκόνη-στάχτη του τζακιού που θα επικάθεται στην επιφάνειά τους. 

 

Τοποθετείστε πίνακες - κάδρα μεγάλου μεγέθους πάνω από κάθε τύπου χαμηλά έπιπλα, δημιουργώντας ένα πρόσθετο κεντρικό σημείο που θα εστιάζει το μάτι ειδικά σε μεγάλων διαστάσεων δωμάτια.

Ανεξάρτητα από το σχήμα του ο πίνακας θα πρέπει να είναι τοποθετημένος στο κέντρο του επίπλου και να καλύπτει τουλάχιστον τα 2/3 του μήκους του. 

Σε κενούς τοίχους ανάμεσα σε δύο βιβλιοθήκες ή και παράθυρα-μπαλκονόπορτες θα αναδειχθούν εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους πίνακες - κάδρα παραλληλόγραμμου και όχι κάθετου σχήματος.  

Το κεντρικό σημείο συνθέσεων με ράφια που θα αναπτύσσονται περιμετρικά του πίνακα είναι επίσης ένα σημείο για να αναδείξετε μεγάλου μεγέθους κάδρα, ειδικά αν το συγκεκριμένο κομμάτι πρόκειται να είναι το μοναδικό μεγάλο-ογκώδες διακοσμητικό τοίχου στον χώρο. 

Η τοποθέτηση μεγάλων κάδρων σε τοίχους εντελώς ελεύθερους από έπιπλα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αναδειχθούν όχι μόνο μεγάλου μεγέθους αλλά και ιδιαίτερα - αυθεντικά έργα τέχνης. 

Η απόσταση από το δάπεδο έως το κέντρο του πίνακα θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στα 140-150cm έτσι ώστε το κεντρικό θέμα του πίνακα να βρίσκεται στην ευθεία των ματιού και το κάδρο να μην δίνει την εντύπωση ότι "αιωρείται" στον τοίχο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

pinterest.com/soulouposeto 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ