2024-02-12 08:29:15
Φωτογραφία για Το φρούτο που καίει το λίπος στις αρτηρίες
Ένα πολύ ευχάριστο νέο μας φέρνουν επιστήμονες από τη μακρινή Ιαπωνία: Ένα μπολ με φρέσκες φράουλες θα μπορούσε να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες που προκαλεί καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μπορεί να μας προστατεύσει από τις δυνητικά θανατηφόρες αποφράξεις των αρτηριών που προκαλούνται από την υψηλή χοληστερόλη, έδειξε η μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Setsunan, με τα οφέλη να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωσή τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας θέλησαν να δουν πόσο σύντομα μετά την κατανάλωση της φράουλας προκύπτουν οι ευεργετικές επιπτώσεις για την υγεία.

Έδωσαν σε 23 υγιείς εθελοντές, όλες νεαρές γυναίκες περίπου 20 έτων, 500 γραμμάρια πουρέ φράουλας ή ένα ζαχαρούχο ποτό. Μισή ώρα αργότερα πήραν δείγματα αίματος, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία κάθε 30 λεπτά για άλλες τέσσερις ώρες.


ADVERTISING

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Nutritional Science, έδειξαν ότι η ομάδα με τις φράουλες είχε λιγότερα σημάδια συσσώρευσης της LDL χοληστερόλης σε σχέση με εκείνους που κατανάλωσαν το ποτό.

Υπενθυμίζεται πως η LDL είναι η επιβλαβής μορφή χοληστερόλης που μπορεί να προκαλέσει στένωση και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στη συνέχεια μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα οφέλη της φράουλας ήταν εμφανή μέσα σε μία ώρα από την κατάποση του πουρέ φράουλας και διήρκεσαν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά!
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ