2024-02-12 08:22:31
Φωτογραφία για Κάμερες και αυστηρότερη ταυτοποίηση μέσω Gov.gr Wallet,  στα νέα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα

 



Τα νέα μέτρα για την είσοδο στα γήπεδα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη διασφάλιση της ασφάλειας των φιλάθλων ανακοίνωσαν πριν λίγο τα Υπουργεία Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο κέντρο των νέων μέτρων είναι η εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα αλλά και η ψηφιοποίηση των εισιτηρίων, με ταυτοποίηση των φιλάθλων πριν την είσοδό τους στο γήπεδο. Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού, από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο της Super League 1 και της Basket League δεν θα λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη καμερών ασφαλείας με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Οι κάμερες αυτές θα εγκαθίστανται σε συγκεκριμένους χώρους εντός των εγκαταστάσεων, γνωστούς στις ομάδες, ενώ θα πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι λειτουργίας τους από την αστυνομία τρεις φορές την εβδομάδα

Τα νέα μέτρα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, όλες εκ των οποίων περιλαμβάνουν τη χρήση της εφαρμογής του Gog.gr Wallet για την απαραίτητη ταυτοποίηση. Σε σύγκριση με το παλιό σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων, το νέο μοντέλο ενισχύει την ασφάλεια μέσω της αυστηρότερης ταυτοποίησης, περιορίζοντας σύμφωνα με τα υπουργεία, φαινόμενα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς. Αρχικά τα μέτρα θα ισχύσουν για τα πρωταθλήματα της SuperLeague και Basket League, ενώ υπάρχουν σκέψεις για μελλοντική επέκταση και σε άλλα πρωταθλήματα.

Για τους Έλληνες πολίτες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο αγοράζεται κανονικά από τα σημεία πώλησης και στη συνέχεια προστίθεται στο Gov.gr Wallet, σκανάροντας τον μοναδικό κωδικό του. Έτσι, κατά την είσοδο στο γήπεδο, το εισιτήριο ελέγχεται ηλεκτρονικά και συνδέεται μοναδικά με την ταυτότητα του κατόχου του.

Για ανήλικα τέκνα, το εισιτήριο συνδέεται με το Gov.gr Wallet του γονέα, ο οποίος πρέπει να είναι παρών κατά την είσοδο στο γήπεδο. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα παιδιά προσέρχονται με τη συνοδεία κηδεμόνα. Συγκεκριμένα τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό του γονέα στο Wallet, εμφανίζει τα τέκνα του. Στη συνέχεια επιλέγει ποιος θα συνοδεύσει το παιδί στο γήπεδο, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ. Στην περίπτωση αυτή το πρόσωπο λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο εισάγεται στο Gov.gr Wallet.

Τέλος, για αλλοδαπούς φιλάθλους από την ΕΕ, το εισιτήριο συνδέεται με ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα, ενώ για υπηκόους τρίτων χωρών απαιτείται διαβατήριο. Η διαδικασία ελέγχου είναι παρόμοια, διασφαλίζοντας την ταυτοποίηση όλων των εισερχόμενων.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ