2024-02-12 18:05:13
Φωτογραφία για Μετανάστης πεθαίνει μετά από ηλεκτροπληξία στην οροφή του τρένου Eurostar
Ένας άνδρας που αναγνωρίστηκε ως μετανάστης πέθανε πάνω από ένα ακίνητο τρένο στο Παρίσι, το οποίο επρόκειτο να κατευθυνθεί στο Λονδίνο μέσω της σήραγγας της Μάγχης. Πηγές αναφέρουν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία μέχρι θανάτου όταν ήρθε σε επαφή με το ηλεκτροφόρο καλώδιο.

infomigrants.net

Αστυνομική πηγή στο Παρίσι είπε στο  Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο μετανάστης σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία αφού ανέβηκε στην κορυφή του σταθμού τρένου Eurostar στον σταθμό Gare du Nord την Πέμπτη.

Ο άνδρας εθεάθη να διασχίζει ράγες από άλλη πλατφόρμα του σταθμού γύρω στις 22:00 τοπική ώρα στις 8 Φεβρουαρίου, προτού υποστεί ηλεκτροπληξία. Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Πέθανε στο σημείο μισή ώρα αργότερα, ανέφεραν οι εισαγγελείς στο Παρίσι.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας πρέπει να ήταν μετανάστης, αλλά πρόσθεσε την κατάσταση του νεκρού του σώματος αφού το ηλεκτροπληξία δεν επέτρεψε την ακριβέστερη ταυτοποίηση.


Η καθημερινή εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι το σώμα του τυλίχτηκε στις φλόγες όταν ήρθε σε επαφή με το ηλεκτρικό καλώδιο στην κορυφή του τρένου.

Δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός, ωστόσο, το περιστατικό αναφέρθηκε ότι προκάλεσε κάποια αναστάτωση στο προγραμματισμένο δρομολόγιο των τρένων Eurostar.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι άνοιξαν έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου, την οποία θα διευθύνει η συνοριακή αστυνομία στον σταθμό Gare du Nord.

Οι μετανάστες συνεχίζουν να αναζητούν παράτυπες διαδρομές προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο θάνατος του λαθρεπιβάτη έρχεται αφότου η Βρετανία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειες για να σταματήσει τις παράνομες διελεύσεις μεταναστών από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περιπτώσεις λαθρεπιβατών όπως αυτή είναι σπάνιες, αλλά έχουν συμβεί στο παρελθόν σε σχέση με τη σήραγγα της Μάγχης, η οποία λειτουργεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Συνήθως, ατυχήματα όπως αυτό συμβαίνουν κοντά στη βόρεια γαλλική πόλη Καλαί, όπου τα τρένα υψηλής ταχύτητας εισέρχονται στη σήραγγα για να συνδεθούν με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περισσότεροι μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εν τω μεταξύ αναχωρούν από τη βόρεια γαλλική ακτή με μικρά σκάφη για να διασχίσουν τη Μάγχη. Μερικοί επιλέγουν επίσης ένα μεγαλύτερο ταξίδι, αναχωρώντας από το Βέλγιο.

Θανατηφόρα ταξίδια 

Τα ταξίδια με λαθρεπιβάτες συγκαταλέγονται στατιστικά στις πιο επικίνδυνες διαδρομές παράτυπης διέλευσης, ανεξάρτητα από τον τρόπο μεταφοράς.

Εκτός από τα ατυχήματα που αφορούν τρένα που κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βρετανία έχει επίσης ιστορικό κρυφών επιβατών που ασφυκτιούν μέσα σε φορτηγά , ακόμη και λαθρεπιβάτες στο σύστημα προσγείωσης των αεροπλάνων - οι περισσότεροι από τους οποίους υφίστανται θάνατο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή πέφτουν από τον ουρανό καθώς τα αεροπλάνα κατεβαίνουν στο Τα μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου ανοίγουν τα κιβώτια προσγείωσης.

Οι θάνατοι μεταναστών στη θαλάσσια οδό κατά μήκος της Μάγχης είναι επίσης συχνοί, αλλά όχι τόσο συχνοί όσο εκείνοι που λαμβάνουν χώρα σε μεγαλύτερα ταξίδια - όπως μετανάστες που διασχίζουν τη διαδρομή της Μεσογείου προς την Ιταλία ή εκείνοι που ακολουθούν τη διαδρομή του Ατλαντικού από τη Δυτική Αφρική προς τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο Gare du Nord

Η τελευταία περίπτωση μετανάστη που πέθανε στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού αναφέρθηκε το 2017. Και πάλι, ο θάνατος του άνδρα ήρθε καθώς προσπαθούσε να ανέβει στην κορυφή ενός τρένου Eurostar. Και πάλι, ο άνδρας δεν μπόρεσε να αναγνωριστεί λόγω σοβαρών εγκαυμάτων.

Πριν από αυτό, ένας Αιγύπτιος έφηβος φέρεται να ενεπλάκη σε παρόμοιο περιστατικό το 2015, ο οποίος, ωστόσο, τελικά επέζησε του περιστατικού αφού υπέστη απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τέτοιες προσπάθειες.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ