2024-02-21 23:57:15
Φωτογραφία για Σε ανακαινισμένο σιδηροδρομικό σταθμό της δεκαετίας του 1930 τα κεντρικά γραφεία της Google
Η Google άνοιξε ένα κτίριο που εξυπηρετεί τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική στη Νέα Υόρκη , το οποίο στεγάζεται σε έναν σιδηροδρομικό τερματικό σταθμό της δεκαετίας του 1930 που ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε από τα αρχιτεκτονικά στούντιο CookFox Architects και Gensler .

Έλεν Έμπερχαρντ

 dezeen.com

Αναπτύχθηκε από την Oxford Properties , το 12όροφο κτίριο γραφείων ύψους 232 ποδιών (70 μέτρα), στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Google στη Βόρεια Αμερική για την παγκόσμια επιχειρηματική οργάνωση και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, ακριβώς βόρεια της γειτονιάς Tribeca.

Οι αρχιτέκτονες σχεδιασμού στο έργο Οι Αρχιτέκτονες CookFox προσάρμοσαν έναν σιδηροδρομικό τερματικό σταθμό της δεκαετίας του 1930 που ονομάζεται St John's Terminal, ο οποίος χρησίμευε ως τελικό σημείο στη σιδηροδρομική γραμμή που είναι τώρα η High Line , για να δημιουργήσουν το κτίριο γραφείων. Το στούντιο πρόσθεσε εννέα ορόφους πάνω από τους ανακαινισμένους αρχικούς τρεις ορόφους.


Η CookFox Architects έκοψε επίσης μέρος του παλιού τερματικού σταθμού νότια της οδού Χιούστον, που εκτείνεται παράλληλα με τη νέα είσοδο, εκθέτοντας τη δομή του κτιρίου.

Το κτίριο περιλαμβάνει έναν προσαρμοσμένο σιδηροδρομικό σταθμό της δεκαετίας του 1930, με εννέα επιπλέον ορόφους

«Κόψαμε την ιστορική κατασκευή νότια της οδού Χιούστον, αφαιρώντας μια σκοτεινή σήραγγα και αποκαθιστώντας τη σύνδεση των πεζών μεταξύ της γειτονιάς Hudson Square και της δυτικής προκυμαίας», δήλωσε η CookFox Architects. "Αυτός ο στρατηγικός τεμαχισμός εκθέτει τις σιδηροδρομικές κλίνες και αποκαλύπτει την ιστορία του τερματικού σταθμού στο κοινό."

Τα αρχικά σιδηροδρομικά κρεβάτια του κτιρίου αφέθηκαν εκτεθειμένα στην πρόσοψη και στη συνέχεια καλύφθηκαν με φυτεύσεις, δημιουργώντας μια γραμμική προεξοχή στην είσοδό του.

Η CookFox Architects διέσχισε το ιστορικό κτήριο για να εκθέσει πτυχές της δομής του στην πρόσοψη

«Τα σιδηροδρομικά κρεβάτια μέσα στο St. John's Terminal που αποκαλύπτονται στην κομμένη πρόσοψη σαν σε ένα σχέδιο τομής, τώρα διαθέτουν ένα τοπίο που συνδέει οπτικά τους πεζούς και τους επιβάτες με τη φύση ενώ ενισχύει το νέο τοπίο του δρόμου», δήλωσε η Cookfox Architects.

Η CookFox Architects συνεργάστηκε με το παγκόσμιο αρχιτεκτονικό στούντιο Gensler για τους εσωτερικούς χώρους. Το στούντιο περιέγραψε την προσέγγισή τους ως «πρώτα οι ομάδες», προσανατολίζοντας το σχεδιασμό γύρω από τη λειτουργία των ομαδικών μονάδων εντός του οργανισμού.

Το εσωτερικό επικεντρώνεται στη δημιουργία ευέλικτων, κοινόχρηστων χώρων εργασίας

«Οι εκτεθειμένες ράγες κατά μήκος της βόρειας πρόσοψης σημαδεύουν αυτή την ιστορία, ενώ ο βιώσιμος σχεδιασμός και οι καινοτόμοι χώροι εργασίας επικεντρώνονται στο μέλλον», είπε η ομάδα.

"Στο St. John's Terminal, εφαρμόσαμε έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι υπάλληλοι της Google εργάζονται σήμερα για να δημιουργήσουν έναν χώρο εργασίας που θα έχει σχεδιαστεί πρώτα γύρω από τις ομάδες."

Περιλαμβάνει χώρους εργασίας, καφετέριες, χώρους εκδηλώσεων, βεράντες, θέατρα και υπαίθριους χώρους πρασίνου

Το κτίριο θα φιλοξενεί ένα εργατικό δυναμικό άνω των 3.000 «υπάλληλων της Google», με εσωτερικό οργανωμένο σε 60 «γειτονιές» που θα λειτουργούν ως κεντρικοί χώροι για ομάδες περίπου 20-50 εργαζομένων, εξαλείφοντας τα καθορισμένα γραφεία υπέρ των ευέλικτων χώρων καθισμάτων.

Άλλοι χώροι περιλαμβάνουν σαλόνια εργασίας σε κάθε όροφο, καφετέριες, βεράντες, μικροκουζίνες και χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα. Έξω, 1,5 στρέμματα γύρω από το κτίριο έχουν φυτευτεί με γηγενή είδη φυτών της Νέας Υόρκης.Θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία της Google στη Βόρεια Αμερική για την παγκόσμια επιχειρηματική οργάνωση

Το κτίριο διαθέτει πιστοποίηση LEED v4 Platinum για την ανάπτυξη του πυρήνα και του κελύφους του και επιδιώκει την πιστοποίηση LEED v4 Platinum για εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με την ομάδα.

Η προσαρμογή του "προβλέπεται να εξοικονομήσει περίπου 78.400 μετρικούς τόνους ισοδύναμης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα" σε σύγκριση με μια νέα δομική κατασκευή, σύμφωνα με την ομάδα.

Άλλες στρατηγικές βιώσιμης σχεδίασης που ενσωματώθηκαν στον σχεδιασμό του περιλαμβάνουν ηλιακούς συλλέκτες, συγκράτηση του νερού της βροχής και τη χρήση ξύλου που ανακτήθηκε από τον πεζόδρομο του Coney Island μετά τον τυφώνα Sandy.

Η Google ανακοίνωσε την αγορά του κτιρίου του St. John's Terminal τον Δεκέμβριο του 2018, δεσμευόμενη να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στη Νέα Υόρκη τα επόμενα δέκα χρόνια.Αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης ανάπτυξης της Google στην περιοχή, η οποία θα περιλαμβάνει δύο ακόμη κτίρια

«Περισσότεροι από 14.000 υπάλληλοι της Google καλούν τώρα τη Νέα Υόρκη σπίτι τους, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από 7.000 υπαλλήλους το 2018 όταν ανακοινώσαμε για πρώτη φορά τη συμμετοχή μας στο έργο», ανέφερε η Google σε δήλωση.

«Όχι μόνο τηρήσαμε τη δέσμευσή μας να διπλασιάσουμε το εργατικό δυναμικό μας στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία που ακολούθησε αυτή την ανακοίνωση, αλλά το κάναμε και στο μισό χρόνο».

Τα κεντρικά γραφεία θα φιλοξενήσουν 3.000 «υπάλληλους της Google»

Στα εγκαίνια του κτιρίου, η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul σχολίασε την ανάπτυξη.

"Θα πάρετε ένα ακίνητο που για δεκαετίες οι άνθρωποι απλώς αγνόησαν ή πέρασαν και δεν είδαν ποτέ μέλλον. Αλλά το κάνατε. Αυτή είναι η ιδιοφυΐα της Google. Βλέποντας δυνατότητες όπου οι άλλοι δεν μπορούν." είπε ο Χότσουλ.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Google

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ