2012-07-02 04:19:02
Φωτογραφία για Προχωρά η μελέτη για την δημιουργία Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης
Το θέμα της δημιουργίας του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης», στην πατρική οικία του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά συζητήθηκε στην... τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χανίων.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση σχετικής μελέτης και ο Δήμος Χανίων θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία του μουσείου με ίδιους πόρους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης υπογράμμισε ότι προχωρά η μελέτη του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

«Αυτή την περίοδο εκπονείται και ολοκληρώνεται η μελέτη για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Μουσείου, όπου θα αναβαθμιστεί σαφέστατα ο χώρος και ο Δήμος είναι έτοιμος μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, έχοντας ήδη τα χρήματα, να προχωρήσει στην ίδρυση του συγκεκριμένου Μουσείου. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εγκριθεί η μελέτη από το Δ.Σ. και τον επόμενο χρόνο θα δημοπρατηθεί το Μουσείο», δήλωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης επεσήμανε σχετικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτρέψει τον Σύλλογο Φίλων 'Μίκης Θεοδωράκης' να αγοράσει ένα μικρό όμορο αγροτεμάχιο του ακινήτου, το οποίο είχε αγοράσει παλαιότερα ο Δήμος Νέας Κυδωνίας και περιλαμβάνει τον αύλειο χώρο και την οικία του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου το Μουσείο, που έχει σκοπό να υλοποιήσει ο Δήμος, να έχει περισσότερες δυνατότητες.
neatv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ