2024-03-04 18:17:28
Φωτογραφία για Μ. Σαριδάκης: Το Σύμπαν



Σας το προτείνω να το αγοράσετε. Διάβασα ένα μέρος του βιβλίου και μου άρεσε πολύ. Μου άρεσε η οπτική γωνία αυτού του βιβλίου. Είναι εκλαϊκευτική σύγχρονη φυσική, αλλά φαίνεται από τον τρόπο γραφής ότι ο συγγραφέας - ερευνητής δρ. Manos Saridakis (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) γνωρίζει σε βάθος το επιστημονικό αντικείμενο του. Για αυτό και χρησιμοποιεί την σωστή ορολογία, και μιλά για τα σημαντικά της κοσμολογίας και όχι μόνο για όσα μας εντυπωσιάζουν ή είναι γνωστά. Έχει δε και μια εξαιρετική βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλίου (και με paper για όσους θέλουν να μελετήσουν σε βάθος ή να έχουν τις σωστές βιβλιογραφικές αναφορές).

Πόσο μεγάλο είναι το Σύμπαν; Πόσο παλιό είναι το Σύμπαν; Πώς γεννιέται ένα αστέρι; Μπορούμε να κάνουμε αποικίες στο Διάστημα; Τι είναι οι μαύρες τρύπες; Τι είναι η σκοτεινή ενέργεια; Κινδυνεύουμε να μας εξαφανίσει ένας αστεροειδής; Πόσα pulsars υπάρχουν; Γιατί το Σύμπαν διαστέλλεται; Τι υπάρχει πιο πέρα; Πότε θα γίνει ο Ήλιος Κόκκινος Γίγαντας; Γιατί κάναμε μπούλινγκ στον Πλούτωνα; Πώς και γιατί καμπυλώνεται ο χωρόχρονος; Πώς είχε προβλέψει ο Πόλεμος των Άστρων τους πλανήτες Tatooines γύρω από διπλά αστέρια πολύ πριν αυτοί ανακαλυφθούν; Πώς σμηνοποιήθηκε η ύλη και σχηματίστηκαν οι γαλαξίες; Θα μας φάει όλους ο Sagittarius A*; Τι έγινε πριν τη Μεγάλη Έκρηξη; Βρήκαμε τη Γη version 2.0; Πότε θα συγκρουστούμε με τον γαλαξία της Ανδρομέδας; Τι είναι οι supernova; Υπάρχει κανείς άλλος εκεί έξω; Τι συμβαίνει με τη βαρύτητα; Τι είναι ο κοσμολογικός πληθωρισμός; Και τελικά, είναι το Σύμπαν γνώσιμο και κατανοήσιμο;

Για την φυσική, αγαπητοί φίλοι, πρέπει να μιλούν και να γράφουν μόνον φυσικοί
. Ένας ερευνητής υψηλού επιπέδου όπως ο Μάνος έχει μια ερευνητική οπτική που είναι πολύτιμη για όσους δεν γνωρίζουν το επιστημονικό αντικείμενο που ερευνά. Σπεύσατε λοιπόν, αξίζει να έχετε αυτό το βιβλίο στην βιβλιοθήκη σας.


tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ