2024-03-06 09:08:48
Φωτογραφία για 5 ευρωπαϊκά τρένα που σερβίρουν νόστιμα τοπικά πιάτα στα βαγόνια τους
Πολλοί σιδηρόδρομοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προσφέρουν στους επιβάτες εποχικά μενού, τοπικά προϊόντα και λογικές τιμές στα βαγόνια τους.

euronews.com

Το τραπέζι είναι στρωμένο με ένα τραγανό λευκό τραπεζομάντιλο, υπάρχει μια απαλή λάμψη από ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και έξω από το παράθυρο, δέντρα που έχουν σκονιστεί από το χιόνι τρέχουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο για φαγητό σε ένα από τα κρατικά τρένα EuroCity της Τσεχίας, τα οποία συνδέουν την Πράγα με τη Βουδαπέστη, τη Μπρατισλάβα, τη Βαρσοβία και το Βερολίνο.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες του τρένου το χαιρετίζουν ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης με ρόδες, με τοπικό φαγητό που παρασκευάζεται φρέσκο ​​κατά παραγγελία και μπύρα χειροτεχνίας που παρασκευάζεται κατά παραγγελία για την εταιρεία.

Πολλοί σιδηρόδρομοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προσφέρουν στους επιβάτες εποχικά μενού, τοπικά προϊόντα και λογικές τιμές στα βαγόνια τους.


Αν έχετε βαρεθεί τα ξηρά σάντουιτς και τον στιγμιαίο καφέ - για να μην αναφέρουμε το φαγητό με αεροπλάνο - εδώ είναι τα καλύτερα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη για ένα γεύμα στο πλοίο.

Γευτείτε μπριζόλες και ζυμαρικά στα τρένα EuroCity της Τσεχίας

Τα τρένα EuroCity της εταιρείας διαθέτουν βαγόνια τραπεζαρίας με κατάλληλα μαχαιροπίρουνα και βαρελίσια μπύρα στις περισσότερες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Koen, ο οποίος ίδρυσε τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Paliparan, το γεύμα του ξεκίνησε με σούπα γκούλας και ακολούθησε svíčková, ένα παραδοσιακό τσέχικο πιάτο από λεπτοκομμένη μπριζόλα κόντρα φιλέτο με ζυμαρικά ψωμιού σε σάλτσα κρέμας.

Σε συνδυασμό με μερικές πίντες Pilsner Urquell, κόστισε στην Koen περίπου 25 €.

Άλλα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν χοιρινό σνίτσελ με πατατοσαλάτα και ψητό κοτόπουλο σε σάλτσα μαύρης μπύρας - κοστίζει μεταξύ 11 και 13 ευρώ - ενώ τα επιδόρπια περιλαμβάνουν πολυστρωματικά κέικ και τηγανίτες με κρέμα.

Ζεσταθείτε με σούπες και στρούντελ στα τρένα Railjet της Αυστρίας

Οι κορυφαίες υπηρεσίες ÖBB Railjet της Αυστρίας συνδέουν μεγάλες πόλεις, όπως η Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ, καθώς και διασχίζοντας τα σύνορα με την Ουγγαρία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Το αυτοκίνητο του εστιατορίου τους είναι λίγο πιο χρηστικό χωρίς τα διακοσμητικά τραπεζομάντιλα και τις κουρτίνες, αλλά οι επιλογές φαγητού είναι ελκυστικές.

Ένα ταξίδι με ένα αυστριακό τρένο είναι ατελές χωρίς ένα βιεννέζικο στρούντελ με γάλα και τυρί. Αλεξάνδρα Τόρο

Το μενού αλλάζει εποχιακά. Η τρέχουσα χειμερινή έκδοση περιλαμβάνει θερμαντικές σούπες όπως σπανάκι και καπνιστό τυρί ή ζωμό βοείου κρέατος με ζυμαρικά από συκώτι και λαχανικά με ρίζα περίπου στα 6 ευρώ.

Υπάρχουν τζάμπο σαλάτες με βουλγαρικό σιτάρι και λαχανικά ή κοτόπουλο πανέ και ουσιαστικά κυρίως πιάτα (κοστίζουν μεταξύ € 12 και € 15) όπως το Tyrolean Gröstl (φέτες πατάτας ψητής με μπέικον) και ζεστή λάχανο σαλάτα ή χοιρινό σνίτσελ.

Εξοικονομήστε χώρο για επιδόρπιο - ένα ταξίδι με ένα αυστριακό τρένο είναι ατελές χωρίς ένα βιεννέζικο στρούντελ με γάλα και τυρί ή τηγανίτες με γέμιση speculoos.

Χτυπήστε με currywurst στα τρένα ICE της Γερμανίας

Πολλά από τα κομψά τρένα ICE της Γερμανίας - τα οποία μεταφέρουν τους επιβάτες σε όλη τη χώρα και στο γειτονικό Βέλγιο, την Αυστρία και τη Γαλλία - διαθέτουν ένα αυτοκίνητο τραπεζαρίας Bordgastronomie.

Το μενού είναι πλούσιο, με τοπικά ζαμπόν και τυρί για πρωινό, πληθώρα γλυκών λιχουδιών και μενού για παιδιά.

Η κύρια κουζίνα περιλαμβάνει κλασικές επιλογές, όπως τσίλι con carne, φακές hotpot με λουκάνικο και μοσχαρίσιο φρικασέ. Αλλά σε ένα γερμανικό τρένο , είναι το currywurst και οι πατάτες που θέλετε να προτιμήσετε - και υπάρχει ακόμη και μια vegan εκδοχή.

Στύψτε και φλαμπέ τάρτες τύπου Αλσατίας, ένα είδος ψωμιού μπέικον και κρεμμυδιού και ξεπλύνετε όλα με μια πίντα λάγκερ Knärzje ή ένα ποτήρι Riesling 2019.

Γλέντι με χοιρινό και πιερογιές στα τρένα InterCity της Πολωνίας

Σε μερικά από τα τρένα InterCity της Πολωνίας (ελέγξτε την εξυπηρέτησή σας πριν επιβιβαστείτε για να μην απογοητευτείτε) οι επιβάτες μπορούν να δειπνήσουν στα αυτοκίνητα του εστιατορίου WARS του γκρουπ.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα τοπικά φαγητά της χώρας ενώ περνάτε με ταχύτητα στα βουκολικά τοπία της, αυτό είναι πού να πάτε.

Τα Pierogi με καραμελωμένα κρεμμύδια βρίσκονται στο μενού στα τρένα της Πολωνίας Eugen Kucheruk

Οι σούπες ημέρας συνοδεύονται από πολωνικό ψωμί με προζύμι, ενώ τα κύρια περιλαμβάνουν πολωνική χοιρινή μπριζόλα και μια τορτίγια με χοιρινό κρέας.

Πρωταγωνιστές του σόου, όμως, είναι οι πιερογιές - καλογεμιστές ντάμπλινγκ που σερβίρονται με κρέας και λαρδί ή γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τις πολωνικές βότκες, φυσικά.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ