2024-03-07 20:17:07
Φωτογραφία για Κυριάκος Ποιμενίδης: «Εργάστηκα στον σιδηρόδρομο σε δύσκολα χρόνια και σε απαιτητικά πόστα»
Όσοι εργάστηκαν στον σιδηρόδρομο γνωρίζουν ότι ένα από τα δύσκολα πόστα είναι και αυτό του σταθμάρχη κυκλοφορίας. Πόστο που έχει μεγάλες απαιτήσεις και χρειάζεται να έχεις καλές γνώσεις των κανονισμών προκειμένου να ανταπεξέλθεις στο έργο που σου έχει ανατεθεί με ασφάλεια.

Ζητήσαμε από τον συνταξιούχο σήμερα σιδηροδρομικό κ. Κυριάκο Ποιμενίδη να μας πει πως βίωσε το πόστο του σταθμάρχη κατά την δική του περίοδο εργαζόμενος στον σιδηρόδρομο: « Προσλήφθηκα στον σιδηρόδρομο το 1972 και συνταξιοδοτήθηκα το 2001. Αρχικά δούλεψα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, κατόπιν στο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια στο σταθμό Ειδομένης. Τα χρόνια εκείνα κατά περιόδους η δουλειά ήταν πάρα πολύ αυξημένη και πραγματικά τρέχαμε για να προλάβουμε διεκπεραιώσουμε το έργο μας. Ειχαμε τεταμένη την προσοχή μας για να μη γίνει κανένα λάθος. Δίναμε μεγάλη βάση στην εφαρμογή των κανονισμών. Οι ευθύνες του σταθμάρχη κυκλοφορίας ήταν πολύ μεγάλες.


Όταν δημιουργήθηκε η τηλεδιοίκηση στη Θεσσαλονίκης ήμουν ο πρώτος που είχα ξεκινήσει την λειτουργία της και κάλυπτα τα τμήματα Θεσσαλονίκη –Πλατύ και Θεσσαλονίκη Ειδομένη. Είχα εκπαιδευτεί από την εταιρία που είχε κατασκευάσει την τηλεδιοίκηση. Όταν υπήρχαν τεχνικά προβλήματα ( κοκκίνισμα) οι παρεμβάσεις ήταν άμεσες και τα προβλήματα επιλύονταν γρήγορα. Όσον αφορά τις σχέσεις μου με τους συναδέλφους μου ήταν πάρα πολύ καλές. Με όλους είχα καλές σχέσεις και αυτό φαίνεται στις συναντήσεις μας»

Ο γράφων είχε την τύχη να εργαστεί στο ίδιο εργασιακό χώρο με τον κ. Ποιμενίδη για λίγο χρονικό διάστημα αλλά ικανό διάστημα για να εκτιμήσει την ποιότητα του ανθρώπου και τις ικανότητές του Να είστε καλά κ. Ποιμένιδη

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com

  

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ