2024-03-14 17:52:41
Φωτογραφία για Η Alstom σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τη δική της υπηρεσία επιβατικών τρένων στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά
Η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, σχεδιάζει να λειτουργήσει μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία επιβατών σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία. Σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων SLC Rail, η λειτουργία ανοιχτής πρόσβασης θα είναι γνωστή ωςWrexham, Shropshire and Midlands Railway (WSMR).

alstom.com

Ως ο κύριος προμηθευτής νέων τρένων της χώρας και υπηρεσίες τρένων, και κορυφαίος πάροχος σηματοδότησης και υποδομής, η Alstom θα εκμεταλλευτεί τη δική της σιδηροδρομική υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά.

Το WSMR επιδιώκει να εισαγάγει απευθείας σύνδεση από και προς τη Βόρεια Ουαλία, το Shropshire, τα Midlands και το Λονδίνο που δεν υπάρχει σήμερα, συνδέοντας αναπτυσσόμενες κοινότητες και επιχειρήσεις και κάνοντας τα σιδηροδρομικά ταξίδια πιο βολικά, ευχάριστα και οικονομικά.

«Όντας μέρος του σιδηροδρομικού ιστού του Ηνωμένου Βασιλείου για δύο αιώνες, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή ως φορέας ανοιχτής πρόσβασης».


Νικ Κρόσφιλντ

Διευθύνων Σύμβουλος Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας στην Alstom

Το WSMR προσφέρει στους επιβάτες του Ρέξχαμ, του Γκόμπουεν, του Σριούσμπερι, του Γουόλσαλ και του Κόλεσιλ απευθείας σύνδεση με την πρωτεύουσα, μαζί με το Ντάρλαστον μόλις ανοίξει ο νέος σταθμός του. Εν τω μεταξύ, οι χρόνοι ταξιδιού μεταξύ Shrewsbury και Walsall θα μειωθούν δραματικά από την τρέχουσα εναλλακτική λύση.

«Αυτές οι συναρπαστικές προτάσεις θα μπορούσαν να δουν καλύτερες συνδέσεις για τις κοινότητες σε ολόκληρη τη Βόρεια Ουαλία και τα Μίντλαντς, συμπεριλαμβανομένων απευθείας δρομολογίων προς το Λονδίνο από το Shrewsbury, το Telford και το Wrexham», δήλωσε ο Huw Merriman, Υπουργός Σιδηροδρόμων.

Και πρόσθεσε: «Ο ανταγωνισμός προσφέρει επιλογές για τους επιβάτες και ανεβάζει τα πρότυπα, γι' αυτό συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βιομηχανία για να βοηθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις σιδηροδρομικές γραμμές ανοιχτής πρόσβασης».

Αναμένεται ότι οι υπηρεσίες WSMR θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το 2025 και αναμένεται η νέα λειτουργία να δημιουργήσει περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας, με ρόλους κυρίως στη Βόρεια Ουαλία και τα Midlands.

«Ως κορυφαίος προμηθευτής τροχαίου υλικού και τρένων στη χώρα, είναι απολύτως λογικό να κινούμαστε τώρα στη λειτουργία του δικού μας στόλου για την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών. Έχοντας αποτελέσει μέρος του ιστού των βρετανικών σιδηροδρόμων για δύο αιώνες, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή ως φορέας ανοιχτής πρόσβασης», δήλωσε ο Nick Crossfield, Διευθύνων Σύμβουλος Η.Β. και Ιρλανδία της Alstom.

Πρόσθεσε: «Η Alstom έχει επίσης δεσμευτεί να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε κάθε στοιχείο του οργανισμού μας και το WSMR θα βοηθήσει στην αλλαγή των μεταφορών από το δρόμο στο σιδηρόδρομο, προσφέροντας μια πιο πράσινη εναλλακτική για τους ταξιδιώτες σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία».

1/3Χάρτης διαδρομής του σιδηροδρόμου Wrexham, Shropshire και Midlands (WSMR)

Η πρόταση προβλέπει δρομολόγια πέντε τρένων την ημέρα προς κάθε κατεύθυνση από Δευτέρα έως Σάββατο, με τέσσερις να ταξιδεύουν αμφίδρομα τις Κυριακές. Τα τρένα θα κάνουν στάση στα Gobowen, Shrewsbury, Telford Central, Wolverhampton, Darlaston, Walsall, Coleshill Parkway, Nuneaton και Milton Keynes στο ταξίδι τους μεταξύ Wrexham General και London Euston.

Η WSMR εκτιμά ότι θα εξυπηρετούσε μια λεκάνη απορροής πυρήνα περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων εκτός Λονδίνου, έναν πληθυσμό που αναμένεται να αυξηθεί κατά 16 τοις εκατό την επόμενη δεκαετία.

«Από τα σύνορα της Ουαλίας μέχρι τα Μίντλαντς, τα δρομολόγια μας θα δημιουργήσουν νέες συνδέσεις, συνδέοντας παραγνωρισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας με απευθείας δρομολόγια από και προς το Λονδίνο. Οι επιβάτες θα επωφεληθούν από πιο ανταγωνιστικούς ναύλους και τη νέα τεχνολογία για την απλοποίηση της αγοράς εισιτηρίων για τις νέες μας υπηρεσίες. Η ικανοποίηση του πελάτη θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού που κάνουμε. Θέλουμε οι επιβάτες του WSMR να βιώσουν μια νέα αριστεία στην εξυπηρέτηση πελατών στα τρένα υπεραστικά μας», δήλωσε ο Ian Walters, Διευθύνων Σύμβουλος της SLC Rail με έδρα το Midlands.

Και πρόσθεσε: «Η πρότασή μας θα υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη της στέγασης, θα καλλιεργήσει τις κοινότητες και θα ενώσει τις επιχειρήσεις, τον ελεύθερο χρόνο και το εμπόριο κατά μήκος του διαδρόμου. Αυτό θα ενισχύσει τις οικονομίες και θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις κοινότητες όσο και στο περιβάλλον – και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε!».

Στα Δυτικά Μίντλαντς, τα τρένα WSMR θα αποφύγουν το Μπέρμιγχαμ – ένα από τα πιο περίπλοκα και συμφόρητα μέρη του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου – χρησιμοποιώντας τη γραμμή Sutton Park, η οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές υπηρεσίες. Αυτό θα επέτρεπε στο Wolverhampton και το Walsall να εξυπηρετήσουν απευθείας τη Nuneaton για πρώτη φορά, προσφέροντας νέες ταξιδιωτικές επιλογές στα West Midlands, στο North Warwickshire και όχι μόνο.

Ως φορέας εκμετάλλευσης ανοικτής πρόσβασης, η WSMR είναι μια εξ ολοκλήρου εμπορική επιχείρηση, η οποία παραμένει χωριστή από τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες με δικαιόχρηση της κυβέρνησης. Η WSMR θα υποβάλει επίσημη αίτηση για να προσθέσει τις υπηρεσίες της στο δίκτυο του ΗΒ στο Γραφείο Σιδηροδρόμων και Οδικών (ORR) την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Λεπτομέρειες σχετικά με τον στόλο, τη μάρκα και την παροχή υπηρεσιών της WSMR θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Alstom είναι ο ηγέτης της αγοράς στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας τους πελάτες σε όλο τον κύκλο ζωής του ενεργητικού με το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο λύσεων υπηρεσιών. Οι λύσεις λειτουργίας αμαξοστοιχίας και συντήρησης συστημάτων της Alstom καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των πελατών, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών για όλους τους τύπους στόλων, συντήρησης τρένων, σιδηροδρομικών συστημάτων και υποδομών, καθώς και λύσεων με το κλειδί στο χέρι και εταιρικής σχέσης ιδιωτικού τομέα (PPP).

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, η Alstom είναι ο μόνος κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) που συντηρεί και χειροκίνητα τρένα σε όλο τον κόσμο. Η Alstom έχει περισσότερες από 50 ενεργές λειτουργίες τρένων και έργα συντήρησης συστημάτων παγκοσμίως, διατηρώντας σταθερό ιστορικό και ικανοποιημένο πελατολόγιο – με ποσοστό ανανέωσης συμβολαίου άνω του 95%. Η εταιρεία είναι η πρώτη και μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία στη Βόρεια Αμερική.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ