2024-03-21 10:34:20
Φωτογραφία για «Επιδημία» διαρρήξεων πλήττει τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης (φώτο - βίντεο)

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι διαρρήξεις. Αγωνιούν οι Φαρμακοποιοί!



Σύνταξη: Γιώργος Νικολαΐδης

Αν. Αντιπρόσωπος του ΦΣΘ στον ΠΦΣ

Σε ανησυχία και αναστάτωση βρίσκονται οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, καθώς εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί έντονα ο αριθμός των περιστατικών που αφορούν σε διαρρήξεις Φαρμακείων του πολεοδομικού συγκροτήματος με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβάντων να σημειώνεται στο δυτικό τμήμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να...



.... υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο από δύο τουλάχιστον δράστες οι οποίοι σε μόλις ένα λεπτό ολοκληρώνουν τις παραβατικές τους ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση τραβάνε και σπάνε τα ρολά και έπειτα καταστρέφουν τμήμα της τζαμαρίας του Φαρμακείου. Σε δεύτερη φάση ο ένας δράστης εισέρχεται στο κατάστημα κατευθυνόμενος προς το ταμείο, ενώ ο συνεργός του παραμένει εκτός. Με γρήγορες κινήσεις αφαιρείται το συρτάρι όπου φυλάσσονται τα χρήματα και τελικά οι δύο εγκληματίες τρέπονται σε φυγή.



Βίντεο από Εφημερίδα Μακεδονία



 

 

 



Τα μέτρα ασφαλείας (ρολά, συναγερμοί, κάμερες και άλλα) δεν φαίνεται να είναι ικανά ώστε να εμποδίσουν τους αδίστακτους διαρρήκτες. Ακόμη και σε συγκεκριμένο συμβάν κατά το οποίο κάποιοι περίοικοι αντιλήφθηκαν και κυνήγησαν του δράστες, δεν ήταν δυνατό να περιοριστούν. Σε άλλη περίπτωση, απέτυχαν αρχικά να διαρρήξουν το Φαρμακείο, όμως επέστρεψαν έπειτα από δύο ημέρες οπότε και κατάφεραν τελικά να εισέλθουν.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ανασφάλεια τους Φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης: είναι χαρακτηριστικό το κλίμα φόβου που επικρατεί ανάμεσα στην ομάδα των Φαρμακοποιών σε κοινωνικό δίκτυο για το τι μπορεί να ξημερώσει - το ερώτημα που κρέμεται από τα χείλη όλων είναι "ποιος θα είναι επόμενος;". Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι οι Φαρμακοποιοί-θύματα των διαρρήξεων αναγκάζονται να μπουν σε μία κοστοβόρα διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και να υποστούν την ψυχική ταλαιπωρία που δημιουργεί η παραβίαση του επαγγελματικού χώρου. Και όλο αυτό μόνο για την κλοπή μερικών δεκάδων ευρώ, δεδομένου ότι τα χρήματα που παραμένουν στο ταμείο μετά το κλείσιμο του Φαρμακείου είναι ελάχιστα.

 

 

 

 

 

 



Μέσα την έντονη ταραχή που βιώνουν, αρκετοί είναι οι φαρμακοποιοί που δηλώνουν την απόγνωσή τους και παράλληλα ζητούν αύξηση των περιπολιών στα Φαρμακεία από την Αστυνομία. Επιπρόσθετα ζητούν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως παρεμβάσεις προς την Αστυνομία, δημοσιοποίηση του ζητήματος στα ΜΜΕ, βελτίωση του υφιστάμενου ασφαλιστηρίου για την οικονομική κάλυψη της αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυση της ασφάλειας μέσω εταιρίας security.



Καλό κουράγιο στους Συναδέλφους που υπέστησαν ζημιές και αντιμετώπισαν ταλαιπωρία, με την ευχή η αποκατάσταση να είναι εύκολη και γρήγορη. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μπαράζ διαρρήξεων θα σταματήσει εδώ!



 

 



Πηγή: pharmateam
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξετάζουν το Exatlon στον ΣΚΑΪ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξετάζουν το Exatlon στον ΣΚΑΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ