2024-03-31 20:50:58
Φωτογραφία για Το απίστευτο ανάποδο τρένο που θα μεταμορφώσει τα ταξίδια σε μια εκπληκτική πόλη που αγαπούν οι Βρετανοί
Το απίστευτο σύστημα μεταφοράς sky pod είναι υπό ανάπτυξη για το Ντουμπάι(Εικόνα: Dubai Media Office)

Έχει περιγραφεί ως διασταύρωση μονόδρομου και λιφτ του σκι - και οι υποστηρικτές του λένε ότι πρόκειται να φέρει επανάσταση στα ταξίδια στο Ντουμπάι.

express.co.uk

Υπάρχει μια παγκόσμια ώθηση προς καθαρότερες μεταφορές και έχοντας αυτό κατά νου, η κυβέρνηση των ΗΑΕ εργάζεται για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου ταξιδιωτικού συστήματος που ονομάζεται Dubai Sky Pod Transport System.

Η άκρως φουτουριστική ανάποδη γραμμή τρένου έχει στόχο να επιτύχει τον στόχο της κυβέρνησης να κάνει το 25% των δημόσιων συγκοινωνιών στο Ντουμπάι έξυπνα, χωρίς οδηγό και αυτοματοποιημένα έως το 2030.

Το δίκτυο μεταφορών στο Ντουμπάι θεωρείται ήδη ένα από τα καλύτερα στον κόσμο - αλλά ο αυξανόμενος πληθυσμός και ο τουρισμός σημαίνουν ότι η πίεση σε αυτό έχει επίσης αυξηθεί.


Η Αρχή Οδών και Μεταφορών της χώρας ανέθεσε σε μια βρετανική εταιρεία, την Beem Car, τη σύμβαση για να εργαστεί στο έργο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταφορά τύπου τελεφερίκ υψηλής ταχύτητας που μπορεί να αποφύγει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μια απλούστερη εκδοχή του λειτουργεί σήμερα ως τουριστικό αξιοθέατο.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του τετραθέσιου δίσκου χωρίς οδηγό θα έχουν πλάτος 2 μέτρα, μήκος 2,5 μέτρα και ύψος 2 μέτρα.

Η BeemCar, η εταιρεία που έχει επιλεγεί για την ανάπτυξη του συστήματος, εξηγεί περισσότερα σχετικά με αυτό στην ιστοσελίδα της.

Είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αστικές περιοχές είναι η συμφόρηση, η οποία προκαλεί τεράστιες οικονομικές απώλειες στις οικονομίες και οδηγεί σε αυξανόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που με τη σειρά της προκαλεί πρόωρους θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν και αναποτελεσματική χρήση της ενέργειας.

«Το BeemCar έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπίζει τη συμφόρηση στον πυρήνα του, παρέχοντας μια οικονομικά αποδοτική, μηδενικού άνθρακα, ενεργειακά αποδοτική και ελκυστική επιλογή στους χρήστες αυτοκινήτων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ