2024-04-13 08:33:32
Φωτογραφία για Η Ουκρανία ξεκινά την κατασκευή των σιδηροδρόμων της προς την Ευρώπη
Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal κοιτάζει καθώς οι πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές ανοίγονται για τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο (Εικόνες προσφέρθηκαν από τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους μέσω X )

globalconstructionreview.com

Ο σιδηροδρομικός φορέας της Ουκρανίας, Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι, ξεκίνησε την κατασκευή ενός σιδηροδρόμου ευρωπαϊκού εύρους στα δυτικά της χώρας με σκοπό να συνδεθεί με τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης στο Twitter.

Η γραμμή θα εκτείνεται 22 χιλιόμετρα από τη δυτική πόλη Uzhhorod μέχρι την πόλη Chop, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, αναφέρει το Kyiv Independent .

Η γραμμή διπλού εύρους θα επέτρεπε επίσης σε εμπορεύματα και επιβάτες να μετακινούνται πιο εύκολα μεταξύ της γραμμής εύρους της Ουκρανίας και του τυπικού εύρους της ΕΕ.

Προς το παρόν, μπορεί να χρειαστούν πέντε ώρες για την εκφόρτωση και τη φόρτωση αμαξοστοιχιών όταν μεταφέρονται εμπορεύματα μεταξύ των συστημάτων.


Οι επιβάτες που ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή μεταξύ Ουκρανίας και Ευρώπης είτε πρέπει να αλλάξουν τρένο είτε να περιμένουν να τοποθετηθούν αντικαταστατικοί τροχοί τρένου.

Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένας σιδηρόδρομος μεταξύ Ευρώπης και Ουκρανίας θα επιτρέψει επίσης τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της επιμελητείας.

Το 2023, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 225 εκατομμύρια δολάρια για τη σύνδεση της ουκρανικής πόλης Lviv, με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο της ΕΕ.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ