2024-05-13 18:42:13
Φωτογραφία για Τα παράθυρα του τρένου γίνονται οθόνες πληροφοριών
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Ένα συρμό με οκτώ βαγόνια που λειτουργεί στη γραμμή Α της Great Train Express Line A είναι εξοπλισμένο με διαφανείς οθόνες OLED 55 ιντσών που λειτουργούν τόσο ως παράθυρα όσο και ως οθόνες πληροφοριών.

ailwaygazette.com

Οι 16 οθόνες που παρέχονται από την LG Display εμφανίζουν ποικίλο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών διαδρομής, ενώ λειτουργούν επίσης σαν συμβατικό γυαλί για να παρέχουν μια αίσθηση ανοιχτού χώρου και αυξημένη ασφάλεια, επιτρέποντας στους επιβάτες να ελέγχουν έξω σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η εγκατάσταση σε όλο τον στόλο GTX των συρμών Hyundai Rotem έχει πλέον προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, οι ευκρινείς, μεγάλου μεγέθους οθόνες παρέχουν νέες εμπειρίες πελατών στους επιβάτες, από αυξημένη ορατότητα για ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες έως μια ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας για μεγάλα ταξίδια.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες οθόνες, οι διαφανείς OLED που χρησιμοποιούνται ως παράθυρα τρένων μπορούν να λειτουργήσουν σαν συμβατικό γυαλί για να παρέχουν μια αίσθηση ανοιχτού χώρου και αυξημένη ασφάλεια, καθώς μπορούν να ελέγχουν έξω σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Ειδικό σκληρυμένο γυαλί έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα Transparent OLED πιο ανθεκτικά σε κραδασμούς και κραδασμούς σε σύγκριση με το παρελθόν, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σταθερά ακόμα και σε τρένα που τρέχουν με ταχύτητες άνω των 150 km/h και έχουν περάσει την τυπική δοκιμή σιδηροδρόμων της Κορέας.

Η LG Display και η SG Rail, ο χειριστής του έργου της GTX-A, εισήγαγαν αρχικά και χρησιμοποίησαν πιλοτικά 16 διαφανείς OLED σε ένα τρένο που αποτελείται από οκτώ αυτοκίνητα που κινούνται στην εναρκτήρια γραμμή GTX μεταξύ Suseo και Dongtan.

Στο μέλλον, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν διαφανή πάνελ OLED σε όλα τα τρένα που εξυπηρετούν τη γραμμή GTX-A αφού συλλέξουν σχόλια από τους επιβάτες. Το ιστορικό διαφανών OLED της LG Display στους σιδηροδρόμους από το 2020 περιλαμβάνει συστήματα μετρό σε μεγάλες κινεζικές πόλεις όπως το Πεκίνο, το Fuzhou και το Shenzhen, καθώς και υπηρεσίες JR East στην Ιαπωνία.

Το Transparent OLED της εταιρείας είναι η μόνη τεχνολογία στον κόσμο στο είδος της που έχει φτάσει σε δυνατότητες μαζικής παραγωγής, ενώ μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα των αυτοεκπομπών pixel της OLED. Έχει υιοθετηθεί ενεργά σε διάφορους τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η σήμανση, η αρχιτεκτονική και η κινητικότητα επειδή παράγει λιγότερη θερμότητα από τα παραδοσιακά LED, καθιστώντας το ιδανικό για εσωτερική χρήση και αρκετά διαφανές ώστε να αντικαθιστά τα γυάλινα παράθυρα ενώ παραμένει λεπτό και ελαφρύ.

«Μέσω της συνεργασίας με μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών βιομηχανιών, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες αγορές με βάση την καινοτόμο εμπειρία πελατών που μόνο οι διαφανείς OLED μπορούν να προσφέρουν». δήλωσε αξιωματούχος της LG Display.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ