2024-05-17 07:42:27
Φωτογραφία για Φυτά σε ψάθινα καλάθια. Φυσική διακόσμηση για εσωτερικούς - εξωτερικούς χώρους
Τα ψάθινα καλάθια είναι ένα πολύ όμορφο και φυσικό διακοσμητικό στοιχείο και από τις πιο απλές και καλαίσθητες επιλογές η χρήση τους σαν κασπώ ή δοχεία για απευθείας φύτευση, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 

Το μοναδικό τους μειονέκτημα σε σχέση με αντίστοιχα πήλινα, μεταλλικά ή πλαστικά δοχεία είναι ότι καταπονούνται περισσότερο από τον ήλιο και κυρίως το νερό, όμως ειδικά σε προστατευμένα σημεία, σκεπαστά μπαλκόνια ή βεβαίως και στο εσωτερικο του σπιτιού  θα αντέξουν για πολλά χρόνια και θα δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη εικόνα.

Χρησιμοποιώντας κάθε είδους ψάθινα καλάθια ως κασπώ είναι σημαντικό οι γλάστρες που θα τοποθετηθούν σε αυτά να διαθέτουν πιατάκι για το νερό του ποτίσματος.

Η κάλυψη της βάσης του καλαθιού με νάϋλον-πλαστικό, εφ΄όσον ο τύπος του καλαθιού επιτρέπει αυτό να μην είναι εμφανές, καθυστερεί ακόμη περισσότερο την φθορά του καλαθιού από το νερό του ποτίσματος. 





Όταν τα ψάθινα καλάθια χρησιμοποιούνται σαν γλάστρες και πριν την τοποθέτηση χώματος είναι επίσης σημαντικό για την προστασία τους η εσωτερική επιφάνεια τους να καλυφθεί με νάϋλον - πλαστικό στο οποίο ανά σημεία θα πρέπει να ανοιχτούν τρύπες για την καλή αποστράγγιση του νερού από το πότισμα. 

Τα πιο κατάλληλα φυτά για τοποθέτηση απευθείας σε καλάθια είναι κυρίως είδη που χρειάζονται λιγοστό ή μέτριο πότισμα όπως κακτοειδή, παχύφυτα, βότανα αλλά και όλα τα μικρής ανάπτυξης εποχιακά/ετήσια ανθοφόρα. 

Η τελική όψη της σύνθεσης εξαρτάται ασφαλώς όχι μόνο από το σχήμα και μέγεθος του καλαθιού αλλά αντίστοιχα και την μορφολογία και ύψος των φυτών, σε τελική ανάπτυξη, που θα πρέπει να είναι αντίστοιχο με εκείνο του καλαθιού. 

Φυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε σχήματος διακοσμητικά καλάθια, καλάθια συσκευασίας κλπ ενώ με ακρυλικά ή χρώματα κιμωλίας οποιοδήποτε καλάθι μπορεί να βαφτεί συνολικά ή με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας επιλεκτικά ανά σημεία. 

Πρόκειται γενικά για μια ιδιαίτερης αισθητικής φυσική διακόσμηση και ένα καλάθι με φυτά  μπορεί να τοποθετηθεί τόσο απευθείας στο δάπεδο όσο και σε ψηλότερα σημεία όπως για παράδειγμα σε τραπέζια εξωτερικών χώρων, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα κρεμαστά καλάθια με πράσινα ή ανθοφόρα καλλωπιστικά φυτά. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ