2024-05-20 08:29:11
Φωτογραφία για Τα 3 βασικά βήματα για πετυχημένη διακόσμηση σε κάθε χώρο
Το πλήθος από προτάσεις και ιδέες διακόσμησης που προσφέρει το internet όπως και η αντίστοιχα τεράστια ποικιλία της σύγχρονης αγοράς σε έπιπλα και είδη εξοπλισμού σπιτιού βοηθούν σημαντικά στην διαμόρφωση καλαίσθητων αλλά και λειτουργικών χώρων. 

Όμως συχνά η διαδικασία απόφασης για το κάθε τι περιπλέκεται, ακριβώς λόγω του μεγάλου αριθμού επιλογών. Έτσι για να αποφύγετα τα ...διλήμματα αλλά και το χάσιμο χρόνο, τόσο κατά την αρχική διαμόρφωση όσο και σε κάθε μεταγενέστερη αλλαγή - ανακαίνιση, ακολουθείστε τα τρία βασικά βήματα που εγγυώνται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών σας και η αισθητική των προσωπικών σας χώρων θα σας αντιπροσωπεύει πλήρως.  

Προσδιορίστε το διακοσμητικό ύφος

Ακόμη και αν δεν έχετε καμιά σχετική θεωρητική γνώση δεν είναι δύσκολο να προσδιορίσετε ποιο είναι το αγαπημένο σας στυλ με βάσει τα επιμέρους στοιχεία που προτιμάτε. 



Ο πιο πρακτικός τρόπος για να το κατορθώσετε είναι με την ...εις άτοπο απαγωγή. Με τον αποκλεισμό δηλαδή όλων των στοιχείων που έχετε ήδη αποφασίσει πως δεν σας αρέσουν και ξεκινώντας από βασικές κατηγοροποιήσεις (κλασικό-μοντέρνο, σύγχρονο-vintage, minimal-maximalist κλπ) και φτάνοντας έως αποχρώσεις, υλικά, υφές. 



Για χώρους που επιθυμείτε να συμπεριλάβετε στοιχεία από διαφορετικά στυλ κάντε επιλογές στο ίδιο διακοσμητικό ύφος ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ομοιογενές αισθητικά. 

Σε αυτήν την αρχική φάση η βοήθεια του internet είναι σαφώς πολύτιμη, αφού σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να έχει μια γενική εικόνα για το ποια είναι τα στοιχεία που χρησιμοποιεί το κάθε διακοσμητικό στυλ στην διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, ώστε να ξέρετε ...πως τελικά λέγεται αυτό που προτιμάτε. 



Μόδα vs Διαχρονικές επιλογές

Ακόμη και αν ανήκετε σε αυτούς που γενικά ακολουθούν την μόδα στις ενδυματολογικές επιλογές μην βιαστείτε να κάνετε το ίδιο και στην διακόσμηση των χώρων σας.

Η μόδα και στο interior design έρχεται και παρέρχεται πολύ γρήγορα και ασφαλώς είναι πολύ πιο δύσκολο αλλά και κοστοβόρο να αλλάξετε την διαμόρφωση ενός χώρου διαμορφωμένου εξ΄ολοκλήρου με όσα επέβαλε η μόδα μια συγκεκριμένη εποχή σε σχέση με το να κάνετε το ίδιο στο περιεχόμενο της ...ντουλάπα σας. 



Ακόμη και αν το αγαπημένο σας είναι το απόλυτα μοντέρνο στυλ, πάντα υπάρχουν επιλογές που διαθέτουν ένα στοιχείο διαχρονικότητας και ο συνδυασμός μοντέρνων λεπτομερειών με ελαφρά πιο διαχρονικά έπιπλα είναι ένας από τους πιο ευέλικτους τρόπους διαμόρφωσης του χώρου, έτσι ώστε να είναι ευκολότερες οι όποιες μελλοντικές αλλαγές. 



Αξιοποιείστε σωστά τον προϋπολογισμό σας 

Τόσο η αρχική διαμόρφωση όσο και κάθε εκ των υστέρων αλλαγή-ανακαίνιση κάθε χώρου απαιτούν ασφαλώς ένα κόστος, το οποίο εξαρτάται όχι μόνο από τον αριθμό και το είδος των στοιχείων που θα χρειαστεί να αγοράσετε αλλά κυρίως από την ποιότητά τους. 

Που αξίζει λοιπόν πραγματικά να επενδύσετε; 

Η απάντηση σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από έναν και μοναδικό παράγοντα που δεν είναι άλλος από την απάντηση στο πόσο σας αρέσουν οι αλλαγές στους χώρους τους σπιτιού. 



Έτσι αν είστε ο άνθρωπος που πολύ σπάνια μπαίνει στην διαδικασία να αλλάξει στοιχεία της γενικής διαμόρφωσης κάθε χώρου τότε επιλέξτε όλα τα στοιχεία με βάση μια καλή σχέση ποιότητας - τιμής, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. 

Αν αντίθετα ανήκετε σε αυτούς που συχνά έχουν την τάση να διαφοροποιούν την εικόνα των χώρων του σπιτιού σαφώς και δεν έχει νόημα να επενδύσετε σε ακριβά στοιχεία - αντικείμενα, αν σε μερικούς μήνες ξέρετε πως θα ...βαρεθείτε την όψη τους και θα θελήσετε να τα αντικαταστήσετε. Επενδύστε λοιπόν αποκλειστικά στην ποιότητα των βασικών επίπλων και για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία όπως κουρτίνες, φωτιστικά, κάδρα-διακοσμητικά τοίχου, χαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα επιλέξτε ανάμεσα στις πολλές καλαίσθητες αλλά και οικονομικές επιλογές που διαθέτει η σύγχρονη αγορά ειδών σπιτιού και βεβαίως εκμεταλλευτείτε τις κατά καιρούς προσφορές και εκπτώσεις.

Τέλος, να θυμάστε πάντα θυμάστε ότι το σπίτι είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος και η διαμορφωσή του αντιπροσωπεύει το γούστο και την αισθητική μας. Έτσι για κάθε σας επιλογή αυτό που τελικά σας αρέσει είναι το μοναδικό "σωστό" όποια γνώμη και αν έχει γι΄αυτό ένας επαγγελματίας της διακόσμησης. 



soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ