2012-07-09 02:29:10
Φωτογραφία για Φεύγει και η Societe Generale από την Ελλάδα
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", ο διευθυντής του ομίλου, Bertrand Badre, δήλωσε ότι η Societe Generale έκοψε τη γραμμή χρηματοδότησης προς τη Γενική Τράπεζα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα τόσο η διοίκηση της Societe Generale όσο και της Credit Agricole δέχονται στη Γαλλία δριμεία κριτική για την επιλογή τους να εξαγοράσουν ελληνικές τράπεζες ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για τις επιπτώσεις στους μητρικούς ομίλου σε ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα.

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση της Εμπορικής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συζητά με ελληνικές τράπεζες, ώστε να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Εθνική Τράπεζα.

Αυτό δείχνει ότι και ο γαλλικός όμιλος της Credit Agricole, που ελέγχει την Εμπορική, ψάχνει τρόπο να αποδεσμεύσει κεφάλαια από την Ελλάδα και γι' αυτό το λόγο έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τουλάχιστον τρεις τράπεζες.

Οι παραπάνω κινήσεις καταδεικνύουν την αγωνία των Γάλλων να απεμπλακούν από την Ελλάδα, καθώς ο φόβος κάποιου "ατυχήματος" εξακολουθεί να υπάρχει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ