2012-07-09 08:48:41
Φωτογραφία για ''ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ'' ΞΕΚΙΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Πορεία προς το λαό» ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τους καύσωνες και τα μπάνια του λαού, με στόχο εντός του καλοκαιριού - και εκμεταλλευόμενος τη δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος - να εγγράψει δεκάδες χιλιάδες μέλη στο ενιαίο κόμμα που ετοιμάζεται.

Η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα ξεκινά σήμερα, με συνέντευξη τύπου του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». (Σημ. Η Εφημερίδα μας είναι προσκεκλημένη, και θα είναι εκεί)

Αύριο, ξεκινά και επισήμως η «πορεία προς το λαό», με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Περιστέρι. Στόχος στις ανοιχτές αυτές λαϊκές συνελεύσεις να εγγράφονται μέλη στο ενιαίο κόμμα που δημιουργείται. Χωρίς να ομολογείται ανοιχτά, στην Κουμουνδούρου οι αισιόδοξοι εκτιμούν πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να ξεπεράσουν τις 50.000 (!), ενώ οι υπεραισιόδοξοι δεν διστάζουν να ομιλούν και για 100.000! Ήδη, στις οργανώσεις του κόμματος έχει σταλεί ειδική εγκύκλιος, καθώς και φόρμα εγγραφής νέων μελών για εγγραφή στις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις.


Το χρονοδιάγραμμα της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα έχει ως εξής:

• Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου εκλέγονται οι αντιπρόσωποι για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Η Συνδιάσκεψη θα εκλέξει κεντρική πολιτική επιτροπή (για 200 μέλη έκανε κατ’ αρχήν λόγο ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας), ενώ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με αυξημένη πλειοψηφία δυο τρίτων.

• Τέλος της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού, αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων, θα πραγματοποιηθεί το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η προπατορική αρετή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η προπατορική αρετή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ