2012-07-09 23:26:03
Φωτογραφία για Τα επιμελητήρια θα εκδίδουν άδειες σε επιχειρήσεις
Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που θα επιτρέπει στα επιμελητήρια να αδειοδοτούν επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης όχλησης, ήταν το θέμα που συζήτησε... ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιος Σκορδάς με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ο κ. Σκορδάς γνωστοποίησε ότι το ΠΔ είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ ενημέρωσε πως προχωρά η αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων και εξετάζεται παράλληλα η προτυποποίηση των κανόνων στην αδειοδότηση των επαγγελμάτων σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική προστασία.

Μετά τη συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη Διοικούσα Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τον πρόεδρο κ. Μίχαλο είχαμε μια πρώτη συνεννόηση για το πώς θα αθροίσουμε δυνάμεις στον αγώνα που κάνουμε για να θέσουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.


Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κι εγώ προσωπικά, ως εκ των αρμοδιοτήτων μου, ένα πράγμα θέλουμε σήμερα να είναι ξεκάθαρο: Οι άνθρωποι της αγοράς να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε διλήμματα. Είμαστε με τον έμπορο που αγωνιά για την πορεία της επιχείρησής του, με τον επιχειρηματία που παράγει πλούτο και η σημερινή κατάσταση αντί να τον βοηθά, τον πνίγει. Κι είμαστε μαζί τους όχι με λόγια, αλλά με πράξεις χειροπιαστές. Οι πολιτικές μας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Τώρα δημιουργούμε μια μεγάλη συμμαχία υπέρ των ανθρώπων της αγοράς και του μόχθου, και σε αυτή τη συμμαχία η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει σημαντικό ρόλο».

Πρόβλημα στην εκτέλεση ελέγχων από έλλειψη κονδυλίων

Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στους ελέγχους της αγοράς που απαιτούνται, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης κονδυλίων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς, τα συνεργεία ελέγχου, εξαιτίας των περικοπών των πιστώσεων, αδυνατούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα επιθεώρησης της αγοράς που απαιτείται.

Στο πλαίσιο ανεύρεσης κονδυλίων, εντάσσεται η σε εξέλιξη διαδικασία μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, η οποία θα εξοικονομήσει περί τα 800.000 ευρώ. Παράλληλα εξετάζονται αλλαγές στον Οργανισμό του υπουργείου, με κύριο χαρακτηριστικό τις συντμήσεις διευθύνσεων αλλά και οργανισμών. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας θα μεταφερθεί στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ