2012-07-10 23:13:56
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ:Δείγμα θετικό, αλλά και... ελλείψεις
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη άρεσε επιθετικά στο πρώτο φετινό φιλικό του αν και ηττήθηκε από την Οτελούλ με 0-1. Του έλειψε όμως το γκολ ενώ φανέρωσε και κενά στην άμυνα που πρέπει να διορθωθούν.

H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο (Κωνσταντινίδης 55'), Έττο (Αποστολόπουλος 46'), Κατσικάς (Στάμου 71'), Κουμάλο (Ιντζίδης 46'), Γκαρσία (Κάτσε 55), Παναγιωτούδης (Λάζαρ 46'), Γεωργιάδης Δεληγιαννίδης 55'), Ρομπέρ (Πόποβιτς), Αθανασιάδης (Γιάννου 61'), Πέλκας.

Η σύνθεση της Οτελούλ: Μπράνεκ, Ρίπα, Πένγκα, Σίρτζι, Ίλιε, Φλιπ, Τζιουρτζιου, Ιόργκα (Ινκάγκο 58'), Στρομάχερ, Μπους, Πένα.

Σκόρερ: 31' Πένα

Θα ήταν παράλογο να περιμέναμε έναν έτοιμο ΠΑΟΚ από το πρώτο του φιλiκό. Ο "Δικέφαλος" έχασε με 0-1 από την Οτελούλ, έδειξε όμως να προσαρμόζεται στο 4-4-2 χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν κενά.

Αυτές εντοπίζονται στην άμυνα που έφεραν και το γκολ της Οτελούλ και στη αδυναμία στο σκοράρισμα, η οποία μπορεί να είναι και θέμα ρυθμού που θα φέρει την καλή ψυχολογία
. Ο Κουμάλο έδειξε πως χρειάζεται χρόνο, έχει όμως καλά σωματικά στοιχεία, ενώ οι πολλοί πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν έδειξαν πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει λύσεις από τα δικά του παιδιά. Το φιλικό έγινε σε γήπεδο κοντά στο Αρνεμ όπου βρέθηκαν και οπαδοί του "Δικεφάλου".

Καλή κυκλοφορία, ασυνεννοησία αμυντικά

Ο ΠΑΟΚ "κατέβηκε" στο ματς με σχήμα 4-4-2. Η πρώτη φάση ήταν δική του όταν μετά από σέντρα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ο "Δικέφαλος" πίεζε ψηλά τους Ρουμάνους, οι οποίοι απείλησαν στο 20' με κεφαλιά του Ιόργκα. Λίνο και Ρομπέρ μέχρι τα μισά του πρώτου μέρος έδειχναν να συνεργάζονται καλά και γενικά στα θετικά του ΠΑΟΚ ήταν η καλή κυκλοφορία μπάλας και η ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα.

Η Οτελούλ πάντως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, μετά από ασυνεννοησία των αμυντικών του ΠΑΟΚ (ο Λίνο βρέθηκε μόνος με δύο αντιπάλους) και έτσι ο Πένα σε κενή εστία (στο 31') και με εξουτερωμένο τον Κρέσιτς, έκανε το 0-1. Η φάση αυτή φανέρωσε το ότι αμυντικά ο ΠΑΟΚ δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά, με τον Μπονγκανί Κουμαλό πάντως να δείχνει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Αρεσε στο πρώτο 45λεπτο ακόμη ο Παναγιωτούδης που ήταν κινητικός και έβγαλε καλές πάσες.

Πίεσε αρχικά στο β΄ μέρος, αλλά Ο ΠΑΟΚ στο β΄μέρος έπαιξε με πολλές αλλαγές (μέχρι το 60' στο ματς πέρασαν οι Λάζαρ, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Δελληγιανίδης, Κάτσε και Κωνσταντινίδης) και με πρόθεση να πιέσει την Οτελούλ. Στο ξεκίνημα του β΄μέρους ο Πέλκας έβγαλε μια όμορφη μπαλιά στον Αθανασιάδη αλλά του έγινε φάουλ με το που πήγε να γίνει απειλητικός για την εστία των Ρουμάνων.

Ο "Δικέφαλος" είχε τον έλεγχο στο 58' ο Πέλκας έχασε δύο ευκαιρίες, η πρώτη με σουτ και η δεύτερη με μια αδύναμη κεφαλιά που έκανε. Ο "μικρός" με τον Αθανασιάδη βγήκαν από το ματς για να πάρουν τις θέσεις τους Παπάζογλου και Γιάννου στο 61' και να διαιτηρείται έτσι το 4-4-2. Στο 68' ο υψηλόσωμος φορ δεν πρόλαβε να πιάσει το σουτ (τον "'έκοψε" ο Ιλιε) σε πλεονεκτική θέση που βρέθηκε.

Ο ΠΑΟΚ γενικώς στα μισά του δευτέρου μέρους έδειξε να έχει χάσει τον ρυθμό του με τις αλλαγές αφού έπαιζαν πολλοί παίκτες από την Κ20, στο 75' ωστόσο παρολίγο να γινόταν το 1-1 όταν μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη ο Πόποβιτς σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ σε μια μεγάλη ευκαιρία του "Δικεφάλου" (στην συνέχεια υπήρξε ακόμη μια ευκαιρία όταν οι Ρουμάνοι λίγο έλειψε να βάλουν αυτογκολ). Πάντως οι "μικροί" μόνο άσχημα στοιχεία δεν έδειξαν από το σημείο που τους πέρασε ο Δώνης στο ματς και γι' αυτό ο τελευταίος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος.
sport24
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ