2012-07-10 23:47:49
Φωτογραφία για ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ... 4 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!
Στην αύξηση των Αμερικανών στους τέσσερις αντί για έξι, που ήταν η αρχική πρόταση, φαίνεται ότι συμφωνούν ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Μέχρι και το πρωτάθλημα της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες της Α1 είχαν δικαίωμα να διατηρούν στο ρόστερ τους μέχρι τρεις ξένους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και τρεις από την Ευρώπη. Πριν από μερικές εβδομάδες, την ημέρα της εκλογής του νέου προέδρου της Λίγκας Γιώργου Χαλβατζάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην ΕΟΚ την κατάργηση του περιορισμού της προέλευσης των έξι ξένων μπασκετμπολιστών και για παράδειγμα οι ομάδες να μπορούν να έχουν στην σύνθεση τους έξι Αμερικανούς.

Η εισήγηση της Λίγκας, που έγινε για οικονομικούς λόγους, καθώς οι Αμερικανοί κοστίζουν λιγότερα χρήματα από τους κοινοτικούς, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας και του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων μπασκετμπολιστών. Άρχισαν παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς για την προέλευση των ξένων χρειάζεται έγκριση από την ΕΟΚ για να ισχύσει, και όλα δείχνουν ότι Ομοσπονδία, ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ βρίσκουν συμβιβαστική «φόρμουλα» στην αύξηση των ξένων παικτών από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, που μπορεί να αποκτήσει κάθε ομάδα της Α1 στους μέχρι τέσσερις από τους τρεις.

Οι ομάδες εάν επισημοποιηθεί η συμφωνία θα μπορούν να αποκτήσουν μέχρι και δύο Ευρωπαίους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ