2012-07-10 23:42:02
Φωτογραφία για Κίνα: Εκτίναξη του εμπορικού πλεονάσματος τον Ιούνιο
Εκτίναξη του εμπορικού πλεονάσματος υποδεικνύουν τα νέα στοιχεία για την Κίνα, γεγονός που εντείνει... τις ανησυχίες σχετικά με την ύφεση της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το εμπορικό πλεόνασμα για τον Ιούνιο εκτινάχθηκε στα 31,7 δισ. δολάρια, από 18,7 δισ. δολάρια που ήταν τον Μάιο. Σύμφωνα με τους Κινέζους αξιωματούχους, η κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωπαϊκή Ένωση -τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Κίνας- αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη του αναπτυξιακού στόχου για το εμπόριο ύψους 10% που έχει θέσει το Πεκίνο για φέτος.

Σε ετήσιο επίπεδο, η αύξηση των εισαγωγών κατά 6,3% τον Ιούνιο απογοήτευσε τους αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση κατά 12,7%. Η ασθενική ανάπτυξη των εισαγωγών φανερώνει σημαντική κάμψη της εγχώριας ζήτησης και εξάντλησης των αποθεμάτων που διατηρούν οι εξαγωγικές εταιρείες, οι οποίες δεν προχωρούν σε νέες παραγγελίες.

«Στη σημερινή εποχή, όπου η έμφαση δίνεται στις αρνητικές ειδήσεις, η έμφαση θα δοθεί στην κάμψη της εγχώριας ζήτησης και το σενάριο της ανώμαλης προσγείωσης», σχολιάζει στο Reuters ο Τιμ Κόρντον, ανώτατος οικονομολόγος από την ING στη Σιγκαπούρη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μακάβριο εύρημα στην Αιδηψό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μακάβριο εύρημα στην Αιδηψό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ