2012-07-13 13:38:31
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 4 ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! *VIDEOS*
Σαν σήμερα 13 Ιουλίου, είναι μια ημερομηνία που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα γούρικη για τον Ολυμπιακό.

Το "sday.gr", μας θυμίζει ποιοί παίκτες έγραψαν ιστορία φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και παρουσιάστηκαν από τον Θρύλο τέτοια μέρα Ο Ούγγρος που πλημμύρησε κόσμο το λιμάνι, ο προπονητοφάγος Σλοβένος, ο Κύπριος που ήρθε από τον «αιώνιο» αντίπαλο και ο Αφρικανός που πλέον λάμπει στην Ευρώπη. Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει το παρασκήνιο των μεταγραφών και τι πέτυχαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ομάδα.

Αναλυτικά...

Στις 13 Ιουλίου του 1988 ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής Λάγιος Ντέταρι έρχεται στην Ελλάδα έχοντας υπογράψει στον Ολυμπιακό και παρουσιάζεται από τους «ερυθρόλευκους». Ο δήμαρχος Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος οργανώνει μεγάλη υποδοχή στην πλατεία Κοραή, όπου 20,000 φίλοι της ομάδας περιμένουν νέο μεταγραφικό απόκτημα να βγει στο μπαλκόνι για να τους χαιρετήσει
. Ο 25χρονος Ούγγρος προτίμησε τον Ολυμπιακό, ενώ για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί πολλοί μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, όπως Μπάγερν, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Ο Κοσκωτάς έδωσε για να τον αποκτήσει 1,1 δις δραχμές. Η θητεία του Μαγυάρου σημαδεύτηκε τις πρώτες κιόλας ημέρες από την κόντρα με τον προπονητή του Γιατσεκ Γκμοχ. Στην ομάδα έμεινε δύο χρόνια και σε 55 συμμετοχές σημείωσε 33 γκολ. Έφυγε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του ΄90 έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο.

Στις 13 Ιουλίου του 1999 ο Ολυμπιακός αποκτά από την Πόρτο τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πληρώνει περίπου 5 δις δραχμές για να φέρει τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό στο λιμάνι ύστερα από εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. στόσο η επιλογή που έκανε ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν του βγήκε σε καλό. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του παίκτη οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Ντούσκο, καθώς ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» προτίμησε να κρατήσει τον Σλοβένο. Στην συνέχεια όμως τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθώς ο Ζάχοβιτς με την συμπεριφορά του εξόντωσε και τον επόμενο προπονητή των Πειραιωτών, τον ο Αλμπέρτο Μπιγκόν. Ουσιαστικά ο Σλοβένος δεν έδειξε ποτέ τις ικανότητές του, λόγω… χαρακτήρα. Το 2000 έφυγε για την Βαλένθια όπου επιθυμούσε να αγωνιστεί, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας, σημειώνοντας 7 γκολ σε 14 συμμετοχές.

Στις 13 Ιουλίου του 2005 ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί διπλό «μπαμ», καθώς ανακοινώνει την απόκτηση Μιχάλη Κωνσταντίνου, αλλά και του Γιάγια Τουρέ.

Ο Κύπριος πιάνει λιμάνι, αφού δεν ανανεώνει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Ο τότε προπονητής της ομάδας, Τροντ Σόλιντ ενημερώνεται από τη διοίκηση για την απόκτηση του παίκτη δύο μέρες πριν την ανακοίνωση του. Ο Μιχαλάκης δεν κατάφερε να γίνει… τρέλα με την κόκκινη φανέλα, καθώς τα τρία χρόνια παραμονής του στον Πειραιά ήταν χλιαρά. Με τους «ερυθρόλευκους» κέρδισε το ντάμπλ το 2006 και το 2008 και το Πρωτάθλημα το 2007. Το καλοκαίρι του 2008 επέστρεψε στον Ηρακλή.

Ο Τουρέ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Τροντ Σόλιντ. Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε στον Ολυμπιακό από την ουκρανική Μέταλουργκ. Στον έναν χρόνο που έμεινε στον Πειραιά ο Αφρικανός εντυπωσίασε και έδειξε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του. Το 2006, έχοντας πάρει τονταμπλ πουλήθηκε από την ελληνική ομάδα στη Μονακό έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχε στοιχήσει 1,2 εκατ. ευρώ. Λίγο αργότερα κατέληξε στην Μπαρτσελόνα, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ