2012-07-13 13:39:03
Φωτογραφία για Αν συμπεριφερθούμε σαν παιδιά, ίσως να ζήσουμε σαν και αυτά… Ευτυχισμένα!
Η Κοινωνία προχωράει Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστες. Διαβάζουμε καθημερινά, γράφουμε καθημερινά και παρακολουθούμε καθημερινά τι συμβαίνει γύρω μας. Οικονομική κρίση, λιτότητα και υπομονή…

Λέξεις που τις ακούμε από τα ΜΜΕ και τα αναπαράγουμε και εμείς προς τους φίλους μας, αλλά κυρίως προς τον εαυτό μας. Καλώς ή κακώς, τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εμείς. Στο σπιτικό μας, μπορούμε να πούμε πώς, κάνουμε εμείς κουμάντο και κουτσά στραβά τα καταφέρνουμε. Ακόμη και όταν πρέπει να πληρώνουμε περισσότερους φόρους, αφού αυτό μας επιβάλει το κράτος και οι Διοικούντες μας.

Έτσι λοιπόν η κοινωνία προχωράει…

Τώρα κατά πόσο έχει μπει στον σωστό δρόμο και στην σωστή Οικονομική πορεία που πρέπει, δεν το γνωρίζουμε. Το θέμα είναι ότι, καλώς ή κακώς όλοι μας θα επιβιώσουμε. Άλλοι δύσκολα οικονομικά και άλλοι πιο εύκολα, αλλά θα επιβιώσουμε.

Το κακό έχει παραγίνει με τις αυτοκτονίες.


Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να συμβεί στον κάθε άνθρωπο είναι να πεθάνει. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο. Ακόμη και να μας συμβεί ένα ατύχημα και μείνουμε ανάπηροι με ένα καροτσάκι, η ζωή συνεχίζεται… Έτσι λοιπόν, όταν είναι επιλογή μας να «φύγουμε» είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Ξέρετε, τόσα χρόνια έχουμε μάθει να μην παλεύουμε και αυτό είναι που μας οδηγεί εκεί... Κι όμως αυτό που αντιλαμβάνεται η σημερινή νεολαία, είναι ότι «τα καλά και αγαθά, κόποις κτώνται», κάτι που αντιθέτως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (όχι όλοι) δυσκολεύονται να αντιληφθούν. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι πρέπει να ζήσουν λιτά. Το να είναι εύκολο να αγοράσεις κάτι που ποθείς, με ένα δάνειο, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορείς να το έχεις, είναι κάτι το οποίο εμένα προσωπικά με εξοργίζει. Γιατί πολύ απλά.. ποτέ δεν ξέρεις!! Δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί αύριο… Αν θα είσαι άνεργος, αν θα μείνεις άστεγος, αν θα μαλώσεις με τους δικούς σου και θα σε διώξουν από το σπίτι… Και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε. Δεν σας λέω να φοβάστε την ζωή… Αλλά ζώντας συντηρητικά ΤΩΡΑ, θα έχετε ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ. Έτσι λοιπόν, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε κάτι, που έχει σχέση άμεσα με την ζωή μας και άμεσα με το εισόδημά μας. Έχω μάθει να μαζεύω χρήματα για να αγοράσω κάτι που θέλω... Αυτό το κάνει και ένα παιδί… Αυτό όμως δεν κατάφερε να το κάνει ο κάθε επιχειρηματίας στο μαγαζί του, το κάθε κράτος και το κάθε γρανάζι αυτής της Κοινωνίας. Αν συμπεριφερθούμε σαν παιδιά, ίσως να ζήσουμε σαν και αυτά… Ευτυχισμένα!!!
deltanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ