2012-07-19 18:14:03
Φωτογραφία για Πολιτική, ηθική και μπούμερανγκ
Τώρα τελευταία επανέρχεται με ένταση η γνωστή -από τα εγχειρίδια των παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών - επικοινωνιακή επίθεση προς κάθε αντιτιθέμενο στα Μνημόνια, η οποία εστιάζει σε κατηγορίες και συκοφαντίες επενδεδυμένες με... «ηθικά» πρόσημα. Όμως η τακτική αυτή έχει πολλάκις επιφέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

♦ H επένδυση των πολεμικών επιλογών της παρέας του Μπους με ηλιθιότητες περί «ηθικής ανωτερότητας» των επιτιθέμενων επέφερε τρομακτικής έντασης αντισυσπείρωση στον μουσουλμανικό κόσμο και στον «άξονα του κακού», με αποτελέσματα τα οποία βιώνουμε ακόμη και σήμερα στη Συρία και αλλού.

Είναι γνωστή η πολιτική μοίρα όσων, αν και ομολογούσαν ότι «μαζί τα έφαγαν», επένδυσαν στη συλλογική σπίλωση της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία μονομερώς φόρτωσαν τα πεπραγμένα τους επί τέσσερις δεκαετίες.

♦ Είναι γνωστή η μοίρα της κυβέρνησης Καραμανλή στο παρελθόν, η οποία ανήλθε στην εξουσία με τα λάβαρα του «ηθικού πλεονεκτήματος» και έφυγε πνιγμένη στα σκάνδαλα και την απαξίωση.


♦ Η ίδια τακτική ακολουθείται και σήμερα, με την απόπειρα να χρεωθούν όλες οι αμαρτίες του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» σε ελάχιστα παλαιά συνδικαλιστικά του στελέχη, τα οποία υπερασπίζονται το στοιχειώδες: την αποτροπή της εκποίησης στρατηγικής σημασίας εταιρειών και υποδομών.

♦ Έχει ήδη αρχίσει η απίστευτη προσπάθεια να χρεωθούν στον... ΣΥΡΙΖΑ όλα τα πολυετή πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα μάλιστα της πραγματικής, ψευδούς ή πιθανολογούμενης μετακόμισης ιστορικών στελεχών του στην Κουμουνδούρου.

Το αστείο είναι ότι, πέρα από τους εμπνευστές αυτών των πρακτικών, οι οποίοι βαρύνονται σε τρομακτικό βαθμό για τη σημερινή ελληνική κατάντια, εντελώς αναξιόπιστοι - από... «ηθική» άποψη - είναι και κάμποσοι από τους διαύλους αναπαραγωγής διαφόρων αθλιοτήτων.

Επειδή λοιπόν η «ηθική» αντιμετώπιση και διαχείριση της πολιτικής συνήθως επιστρέφει ως μπούμερανγκ, καλό θα είναι να εμφανίζονται λίγο πιο συνετοί όχι μόνο όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, αλλά και όσοι, αυτή τη δύσκολη εποχή, αναμένεται να τη λερώσουν ακόμη περισσότερο topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ