2012-03-16 00:14:04
Φωτογραφία για Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες συρρέουν στην Τουρκία
Περίπου 1.000 Σύροι πρόσφυγες διέσχισαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό... των καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σε περίπου 14.000.

Σχεδόν άλλοι 2.000 δεν είναι καταγεγραμμένοι καθώς διαμένουν σε συγγενείς τους.

"Περίπου 1.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα από τη Συρία στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες", είπε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι "αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί όσο συνεχίζεται και η επιχείρηση στην Ιντλίμπ".

Η Τουρκία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ένα κύμα προσφύγων είναι ένας από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις προσπάθειες για την δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" εντός της Συρίας.

Επίσης, η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι δεν θα αναλάβει μονομερή δράση και ότι η όποια πρωτοβουλία θα πρέπει να προέρχεται από τον Αραβικό Σύνδεσμο.


Ορισμένες αραβικές κυβερνήσεις, κυρίως του Κατάρ, έχουν προτείνει την δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης από τον αραβικό κόσμο και τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ο στρατός έχει σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους στην πόλη Ιντλίμπ ενώ και οι αντικαθεστωτικοί έχουν σκοτώσει στρατιώτες του Ασαντ.

Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν αρχικά εκτιμήσει ότι την περασμένη εβδομάδα περνούσαν καθημερινά στην Τουρκία 200 με 300 Σύροι--μεγάλη αύξηση του αριθμού των προσφύγων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Τουρκία πρόκειται να ανοίξει έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά την πόλη του Νότου Κιλίς, τον επόμενο μήνα, για να φιλοξενήσει άλλους 10.000 Σύρους, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε έναν άλλο καταυλισμό κοντά στο ανατολικό άκρο των συνόρων στο Τσεϊλανπινάρ για να φιλοξενηθούν 20.000 άνθρωποι, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ετσι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει η Τουρκία ανέρχεται σε 45.000, αλλά ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει πόσοι αναμένονται.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι περίπου 30.000 πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Συρία από την έναρξη των ταραχών πριν από έναν χρόνο ενώ εκατοντάδες χιλιάδες θεωρείται ότι έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Ιορδανία και τον Λίβανο. pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ